Opening Dutch Mountain Film Festival #11 in Aken

Vier alphoornblazers hebben op dinsdag 2 november 2021 het 11e Dutch Mountain Film Festival ingeluid

 

De alphoornblazers stonden opgesteld onder de Ponttor in Aken, alwaar ze hun nostalgische bergklanken ten gehore te brachten aan het toegestroomde publiek.

 

Mapping the Mountains

Eerder op de middag vond al de feestelijke opening plaats van de expositie Mapping the Mountains: in de voormalige textielfabriek Tuchwerk, even buiten Aken. Ook werd daar het eerste exemplaar van de Duitse vertaling van de Dutch Mountain Trail wandelgids gepresenteerd. Na de opening trok een select gezelschap de Lousberg over, op weg naar de Apollo Kino, waarbij ze onderweg de muzikanten onder de Ponttor passeerden.

Openingsfilm: The Porter

Onder de dappere wandelaars bevond zich ook Nathaniel Manninger, regisseur van de film The Porter, the untold story at Everest, de openingsfilm in de Apollo Kino. Uiteraard maakten we van zijn aanwezigheid gebruik om hem na de vertoning aan de tand te voelen over zijn film, die een confronterende inkijk geeft in het leven van de Sherpa-dragers rondom de Mount Everest. Het publiek raakte maar niet uitgevraagd. (herkansing: zondagmiddag in de Royal in Heerlen!)

Pubquiz

Gelijktijdig in café Pelt in Heerlen: de eerste BergPubQuiz! Met lastige vragen zoals: schat de lengte van het getoonde klimtouw, herken de Noordzijde van de Everest en wie is de zanger van het bekende lied The Manchester Rambler? Het DMFF-team dat buiten mededinging meedeed wist de eer maar ternauwernood hoog te houden.

Al met al was het een hele mooie eerste festivaldag. Jij komt toch zeker ook de komende dagen?

See you out there!

Opening expositie Mapping the Mountains in Tuchwerk Aachen. Foto's Pascal Moors - Nose for Photography
Het festival wordt met de koebel ingeluid door de vertegenwoordigster van de Stadt Aachen
Openingsfilm in de Apollo Kino