Trappenchallenge Wilhelminaberg

DE TRAP

Op de Wilhelminaberg werd in 2017 de langste trap van Nederland aangelegd. De 248 meter lange en 508 treden tellende trap bestaat uit 22 delen met daartussenin telkens een plateautje. Bovenaan bevindt zich een uitzichtplatform. Om het optische effect te versterken zijn de delen onderaan breed en bestaan uit 20 traptreden. Naar boven toe worden ze steeds smaller en tellen 24 treden. Het begin van de trap ligt 130 meter boven zeeniveau, de trap eindigt op een hoogte van 225 meter boven NAP, een hoogteverschil van 80 meter.

De trappen worden veel gebruikt door sporters. Maar fietsers….? Al sinds 2016 stond onze uitdaging: wie fietst de trappen in één keer naar boven?

Gelukt!!!

25.10.2020:

Milan Vader heeft de beklimming van de Wilhelminaberg volbracht!

Milan Vader is de eerste die het na vier jaar is gelukt: de 508 treden van de Wilhelminaberg in Landgraaf op de fiets beklimmen. “Mijn benen brandden als de hel. Dit was bijna zwaarder dan het rijden van een wereldbekerrace”, aldus de Nederlands kampioen mountainbiken.

Op de video hieronder is te zien hoe Milan, met weinig lucht in de banden en na een paar mislukte pogingen, vervolgens in één keer de 22 trappen van de oude mijnsteenberg oprijdt. Zonder uit te rusten op de tussenplateaus, waanzinnig!

Nu de vrouwen nog! Wie neemt deze uitdaging aan?

Fairride policy: E-bike, filmmontage of andere trucjes zijn leuk maar tellen niet.

Succes!

Het DMFF team

Deel je film!

Eerder zijn er al zeker drie serieuze, dappere pogingen gedaan. Maichel Lemmens en Hans Becking hadden er al 10 trappen op zitten en op zondag 22 september 2019 filmde De Limburger de poging van Eric Brouwers, respect! De illustere MTB-vlogger Sam Pilgrim fietste de trappen naar beneden: ook dat is niet voor iedereen weggelegd. (Zie video’s onder)

 

Boven: onze “eigen” Maichel Lemmens

Onder: Hans Becking van Fiets.nl

Boven: Eric Brouwers. Bekijk hier zijn poging op 22 september 2019.
Onder: Sam Pilgrim daalt af!