StauSeeSteig®

Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Wandelaars uit het hele land trekken erheen om zich te laven aan haar lieflijke hellingen en snelstromende beken, onder andere op de door ons uitgezette Dutch Mountain Trail. Maar de bergen die in Zuid-Limburg beginnen, worden over de grens in de Eifel en de Hoge Venen al snel nog veel steiler en spannender. En dus bedachten we een nieuwe langeafstandswandeling: de StauSeeSteig®!

 

Zeven stuwmeren

Vlak over de Nederlandse grens liggen een aantal imposante stuwmeren. De meeste liggen rond Aken in Duitsland, in een natuurgebied met eindeloze bossen, steile rotshellingen en spannende riviertjes. Onder het hoogste punt van België liggen ook een aantal stuwmeren. Wij trokken een lijn van 125 km langs zeven van deze stuwmeren, beginnend in het Duitse Langerwehe en eindigend bij station Dolhain in België. Op de StauSeeSteig® ben je op jezelf aangewezen en onderweg ontvouwen zich telkens weer verrassende uitzichten. De tocht voert door het legendarische Hürtgenwald en langs spectaculaire stuwdammen. Via de Wildernis Trail in het Nationaalpark Eifel en de moerassen van de onherbergzame Hoge Venen eindigen we in het idyllische vestingstadje Limbourg.

Open source trail

De StauSeeSteig® is de eerste open source langeafstandswandeling: je kan zelf meehelpen om de definitieve trail vast te leggen. We hebben in de afgelopen twee jaar het traject verkend en een mooie route uitgezet. Maar misschien vind jij wel dat nog iets uitdagendere paadje of verbluffende panorama, dat in de tocht moet worden opgenomen of vind je het gewoon leuk om mee te denken over de hele trail. Stuur ons dan even een mail [sss@dmff.eu] zodat we je toegang kunnen geven tot ons StauSeeSteig® account.

Literaire wandelgids

Je merkt al dat de StauSeeSteig® een uitzonderlijke langeafstandstocht is. Daarom willen we ook van de wandelgids iets speciaals maken. De routebeschrijving verschijnt in de vorm van een literair reisverslag, fraai vormgegeven met een aantal duidelijke kaarten en de mooiste foto’s van iedereen die wil bijdragen aan de StauSeeSteig®. Voor de realisatie van het boekje zullen we een crowdfunding starten. Wil je op de hoogte blijven van de plannen rond de StauSeeSteig® en ben je geïnteresseerd in het wandelboekje? Vul dan je gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.