Special guest: Toine Heijmans

Van schrijver en Volkskrant-columnist Toine Heijmans is in 2021 een prachtige bergroman verschenen: Zuurstofschuld. Nog niet gelezen? Doen! En breng het boek daarna mee naar ons festival, dan kan je het door de auteur himself laten signeren.

 

Toine Heijmans is namelijk gedurende het gehele Dutch Mountain Film Festival 2021 onze special guest. Op vrijdagavond 5 november kan je hem in actie zien tijdens de Award Show, want samen met Julia Popławska en Ilona van den Brekel vormde hij de jury die de inzendingen voor de DMFF Awards beoordeelde. En op zaterdag 6 november om 13.30 uur neemt hij plaats in het literatuurpanel in de Royal voor een discussie over het thema van dit Filmfestival: Freedom to Roam. Niet lang daarna duikt Toine alweer op in boekhandel Van der Velden Van Dam in Heerlen, waar hij te gast is op de boekenborrel.

 

Toine Heijmans

Toine Heijmans (1969) is columnist van dagblad de Volkskrant en schrijver. Zijn laatste roman, Zuurstofschuld, verscheen dit voorjaar en heeft het hooggebergte als decor: het is een verhaal over twee alpinisten, vriendschap en eenzaamheid. Het boek wordt inmiddels vertaald in het Italiaans, Duits en Frans. Heijmans klom een tijdlang fanatiek in met name de Alpen, en is van jongs af aan groot liefhebber van klimliteratuur. Daarnaast is hij zeezeiler. Zijn eerste roman, Op Zee, is in talloze landen vertaald, verfilmd, en bekroond met prijzen waaronder de prestigieuze Franse Prix Médicis Étranger, voor de beste buitenlandse roman. Toine woont met zijn gezin in Amsterdam.

portretfoto: Merlijn Doomernik