Expositie Nomadic Mountains

Door: Curator: Jean Bernard Koeman

Wanneer: t/m 2 december 2018, van 11.00 u - 17.00 u, maandags gesloten

Locatie: SCHUNCK*

Entree € 6,- of gratis op vertoon van DMFF-ticket

A survey on high altitude mental architecture

In 2016 maakte de kunstenaar en curator Jean Bernard Koeman deel uit van de filmjury van het DMFF. We werden gegrepen door zijn bevlogen passie voor de bergen en zijn artistieke visie over de berghut. We hebben Jean Bernard gevraagd om voor dit jaar een tentoonstelling samen te stellen in SCHUNCK*. Nomadic Mountans is een duizelingwekkende expositie voor iedereen die van de bergen houdt! Gaat dat zien!

 

Nomadic Mountains is een kunstzinnige expeditie naar het wezen van de berghut, de refuge en het bivak. Deze bouwsels hoog in de bergen bieden bescherming in het barre landschap. De Refuge, het toevluchtsoord in de wildernis, is een schuilplaats om je terug te trekken. De tentoonstelling biedt een documentair onderzoek naar architectuur boven de 1848 meter en kunstwerken die mentale ruimtes van minimaal dezelfde hoogte verkennen.

De tentoonstelling is een wonderlijk gelaagde opstelling van beeldende kunst, architectuur- en tekstdocumenten. Ook worden er een aantal side-events met cinema en een Robert Smithson-wandeling georganiseerd. Het toont de hedendaagse ontwikkelingen van de berghut, daar waar de mens al wandelend de wereld beweegt. Het onderzoekt ook de mentale positie van de kunstenaar en het museum hierbinnen; “altitude poëtica en bouwen in de stilte”. Kan een kunstinstelling ook een Refuge zijn?

Zondagsrondleidingen

Elke laatste zondag van de maand vind er een gratis rondleiding door de tentoonstelling plaats om 13:00 uur. Je betaalt enkel de reguliere toegang voor het museum (kinderen gratis) of gratis met een ticket voor DMFF 2018. Voor de rondleiding kun je je melden bij de balie in de centrale hal.
Data: 30-09 / 28-10 / 25-11

Met werken van:

Armin Linke, Bastien Gachet, Bram Kinsbergen, Curdin Tones, Daniel V. Keller, Danila Tkachenko, Francesco Mattuzzi, Frank Koolen & Lieven Segers, Frank Mandersloot, Geert Goiris, Hans Schabus, Irene Kopelman, Karin Bos, Kelly Schacht, Lotte Geeven, Louis De Cordier, Marien Schouten, Matthew C. Wilson, Miek Zwamborn & Rutger Emmelkamp, Nico Dockx, Philip Metten, Pieterjan Ginckels, Rob Voerman, Roy Villevoye, Rudy J. Luijters, Rufina Wu & Stefan Canham, Sebastian Diaz Moralez, Stefaan Dheedene, Stefan Peters, Stian Ådlandsvik, Wim Wauman.

Bergfilms

Jean Bernard Koeman is ook een verwoed verzamelaar van bergfilms. Hij heeft voor ons een aantal films geselecteerd die worden vertoond op dinsdag 6 november in Filmhuis De Spiegel: Alpi van Armin Linke, Eyelid van Francesco Mattuzzi en Untitled van Taus Makhacheva.