Continium CSI : Ontrafel het ijskoude mysterie van Ötzi!

Door: Continium Discovery Center

Wanneer: t/m 8 september 2019

Locatie: Continium, Museumplein 2, Kerkrade

€ 2,- korting op vertoon van DMFF ticket

Tickets

Ontrafel jij dit ijskoude mysterie?

Ötzi: het (k)oudste menselijk lichaam teruggevonden in Europa.
CSI: Continium is een misdadig leuke expositie waarin je kennismaakt met de historische vondst van ijsmummie Ötzi en het forensisch onderzoek dat volgde. Je onderzoekt het (k)oudste menselijk lichaam is dat ooit in Europa is teruggevonden. IJsmummie Ötzi blijkt de getroffene, die dankzij de laatste wetenschappelijke onderzoekstechnieken nog veel verhalen te vertellen heeft.

 

Tijdens één van hun bergtochten stuiten Helmut en Erika op iets vreemds dat uit het ijs steekt. Het lijkt wel… een lichaam! Stap jij in de voetsporen van een forensisch onderzoeker. Samen met Professor Kees Koud en verslaggever Lex Uiting maak je kennis met de nieuwste onderzoekstechnieken om erachter te komen wie het is en wat er precies is gebeurd. Wat deed hij zo hoog in de bergen? Zou hij doodgevroren zijn of misschien wel… vermoord?!

De sporen op het plaats delict moeten zo snel mogelijk worden veilig gesteld en worden onderzocht. Onderzoeker Kees Koud staat voor een grote uitdaging. Hij moet zo snel mogelijk sporen en bewijsmateriaal verzamen en verder onderzoeken in het onderzoekscentrum. Hij wil er achter komen wie deze persoon is en welk verhaal hier achter schuilt.

Kom je Professor Kees Koud helpen met zijn onderzoek? Samen met Lex Uiting breng je verslag uit van je bevindingen. Aan het eind van je onderzoek heb je zonder twijfel van alles te melden!