Visie en missie

Het Dutch Mountain Film Festival wil het publiek opnieuw kennis laten maken met de schoonheid en de duurzame waarde van het ongerepte berglandschap. Een pleidooi voor het onvoorspelbare, het onverwachte en het onbekende. Bruggen bouwen en verbindingen leggen tussen cultuur en bergsportdisciplines. Eén keer per jaar een focusmoment creëren, waarbij de berg als metafoor centraal staat. De ervaring delen dat vergezichten leiden tot meer inzicht. Dat de fysieke inspanning en de intense beleving van het ‘veroveren’ van een berg een gevoel van opperste geluk teweeg brengt.

 

Berg

De berg symboliseert de ongetemde natuur, de wildernis, het onbekende, het onverwachte, het ongecontroleerde, de uitdaging. Hier wordt de mens geconfronteerd met de elementen, met zijn kwetsbaarheid en zijn angsten. Maar ook hier kan de mens (letterlijk) uitstijgen boven zichzelf. De vele zijden van de berg, gezichtspunten en perspectieven staan net als een bergkristal symbool voor veelzijdigheid, complexiteit en schoonheid. De amorele natuur: ontoegankelijk maar toch uitnodigend, imposant afschrikwekkend, maar zo godsgruwelijk mooi, de berg die geeft, de berg die neemt.

Bergfilm

De bergfilm doet beeldend verslag van de strijd van de mens in de (verticale) wildernis en is het medium dat de pracht van ongetemde natuur registreert. De bergfilm gebruikt de bergwereld als decor, is een uitwerking van de metafoor. Het souvenir van de confrontatie van de mens met het ongetemde.

Filmfestival

Het filmfestival is het moment dat de herinneringen gedeeld worden. Het overbrengen op, het verantwoording afleggen aan, het verbazen en entertainen van een publiek. Het filmfestival biedt inzicht, educatie en inspiratie. Het festival is de plek voor ontmoetingen met filmmakers, inspirerende avonturiers en oude bergkameraden in een sfeer als in een berghut. Het is als een bergtocht met telkens nieuwe vergezichten.

 

Foto: Leonardo Horta

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu