Partners en sponsoren

Subsidiënten

Gemeente Heerlen


Stad tussen de Limburgse heuvels, daar waar de bergen beginnen. Een stad die in het verleden haar eigen zwarte bergen bouwde en waar al jaren het basiskamp van het DMFF staat.

Provincie Limburg


Steile heuvels, holle wegen, dalen met snelstromende beken, schilderachtige vakwerkhuizen en een soms onverstaanbaar maar aangenaam dialect: Limburg is een stukje buitenland in Nederland en daarom een gewilde locatie voor filmmakers in het hart van Europa. Met steden als Düsseldorf, Keulen, Aken, Luik, Brussel en Hasselt binnen een straal van 100 kilometer.

IBA Parkstad


Het concept IBA (Internationale Bau Ausstellung) is meer dan honderd jaar geleden in Duitsland ontstaan. Wat begon als een tentoonstelling voor de moderne bouw, ontwikkelde zich tot een succesvolle formule die in een regio of stad een krachtige impuls geeft aan economie, ruimte én samenleving. De introductie van Buildering als Urban Sport en het weer in gebruik nemen van de oude bioscoop Royal zijn aanleiding voor IBA Parkstad om DMFF#8 te ondersteunen.

Nederlands Filmfonds


De missie van het Filmfonds is het stimuleren van een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod en het bevorderen van een voor de filmkunst ontvankelijk (productie)klimaat in Nederland. Daarmee sluiten haar doelen aan op die van de International Alliance for Mountain Film, waarvan het DMFF sinds 2014 lid is.

VSB Fonds


VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Sponsoren

Parkstad Limburg


Stadsregio Parkstad is de bestuurlijke samenwerking tussen Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal. Er wordt grensoverschrijdend samengewerkt op de thema’s economie & toerisme, wonen & herstructurering, ruimte en mobiliteit. Deze samenwerking werpt vruchten af: de regio is volop in beweging en loopt voorop. Parkstad is steeds vaker laboratorium voor allerlei landelijke pilots. Den Haag roemt de regio voor zijn voortvarende aanpak als voorbeeld voor veel andere regio’s.

Klimwandspecialist


Klimwandspecialist is sponsor van de Best Mountaineering Film Award, een geld prijs van € 1000 voor de beste klimfilm. Klimwandspecialist is al meer dan 20 jaar de onafhankelijke leverancier voor Nederland en België op het gebied van klimwanden, boulders, klimgrepen, klimmaterialen en andere toebehoren. Voor thuis, op scholen, vereniging, sport- en recreatiebedrijven of voor professionele toepassingen. Specialist in levering van artificiële klimstructuren, inspecties en keuringen.

Het Vormlab


Concept – Communicatie – Ontwerp. Het Vormlab denkt mee over inhoud en communicatie. En creeërt met overzicht en helderheid concepten en designs voor interactie van informatie en verhalen. Onderscheidend, herkenbaar en krachtig. Sinds de eerste editie enthousiast en betrokken bij het Dutch Mountain Film Festival.

Upendi Film


Sascha Teschner


Nieuw-Eken


Paul Lahaye Fotografie


Chapter&Verse


Rachel Nilwik Klimwerk


Nose for Photography


De mountainbikende fotograaf Pascal Moors is mede verantwoordelijk voor de fotoverslaglegging van het festival, de laatste jaren geeft hij mountainbike workshops in de Limburgse heuvels.

Bike Spirit


De fotograferende mountainbiker Pascal Moors was in het verleden verantwoordelijk voor de fotoverslaglegging van het festival, maar de laatste jaren laat hij graag zien hoe mooi mountainbiken is daar waar de bergen beginnen.

Tejohaas Productions


Submedia


Pixelfusion


Decathlon


J Productions


Slackned


Innside Aachen