Partners en sponsoren

Subsidiënten

Gemeente Heerlen


Stad tussen de Limburgse heuvels, daar waar de bergen beginnen. Een stad die in het verleden haar eigen zwarte bergen bouwde en waar al jaren het basiskamp van het DMFF staat.

Provincie Limburg


Steile heuvels, holle wegen, dalen met snelstromende beken, schilderachtige vakwerkhuizen en een soms onverstaanbaar maar aangenaam dialect: Limburg is een stukje buitenland in Nederland en daarom een gewilde locatie voor filmmakers in het hart van Europa. Met steden als Düsseldorf, Keulen, Aken, Luik, Brussel en Hasselt binnen een straal van 100 kilometer.

IBA Parkstad


Het concept IBA (Internationale Bau Ausstellung) is meer dan honderd jaar geleden in Duitsland ontstaan. Wat begon als een tentoonstelling voor de moderne bouw, ontwikkelde zich tot een succesvolle formule die in een regio of stad een krachtige impuls geeft aan economie, ruimte én samenleving. De introductie van Buildering als Urban Sport en het weer in gebruik nemen van de oude bioscoop Royal zijn aanleiding voor IBA Parkstad om DMFF#8 te ondersteunen.

Nederlands Filmfonds


De missie van het Filmfonds is het stimuleren van een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod en het bevorderen van een voor de filmkunst ontvankelijk (productie)klimaat in Nederland. Daarmee sluiten haar doelen aan op die van de International Alliance for Mountain Film, waarvan het DMFF sinds 2014 lid is.

VSB Fonds


VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.