Over het Dutch Mountain Film Festival

Steile heuvels, holle wegen, dalen met snelstromende beken, schilderachtige vakwerkhuizen en een soms onverstaanbaar maar aangenaam dialect: Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Hier beginnen de bergen, dít is het decor voor het Dutch Mountain Film Festival.

 

Op dit meerdaagse filmfestival staan berglandschappen, bergsport en bergculturen centraal. Uit de documentaires en speelfilms spreekt liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur, betrokkenheid bij moeder aarde en nieuwsgierigheid naar verre en minder verre bergculturen. Ieder jaar leidt dit tot een spraakmakend programma met historische filmverslagen, spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. De beste films worden bekroond met een DMFF Award.

Niet alleen films

Het filmprogramma wordt aangevuld met lezingen, workshops, tentoonstellingen, clinics, een bergrun en een wielertocht. Een uitgelezen aanleiding, kortom, voor de fanatieke bergsporter, de gezonde buitenmens, filmliefhebber en reguliere bioscoopbezoeker om een bezoek te brengen aan Nederlands hoogste of misschien zelfs meest verheven filmfestival.

Dutch Mountain Film Festival

Lid International Alliance for Mountain Film (IAMF)

Over de hele wereld worden bergfilmfestivals georganiseerd. Deze festivals zijn verenigd in de International Alliance for Mountain Film. Het DMFF maakt sinds 2014 deel uit van deze alliantie, maar onderscheidt zich door het accent te leggen op artistieke producties, de aandacht voor beginnende talenten uit de regio en de Euregionale samenwerking. Want naast het evenement in Heerlen is er een volwaardig programma in Aken, vijftien kilometer verderop in Duitsland.

 

Aftermovie Dutch Mountain Film Festival #12 2022

Trailers van diverse voorbije Dutch Mountain Film Festivals:

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu