Filmjury 2022

Op 10 en 11 september 2022 is de jury, bestaand uit Kesang Tseten, Marcia Luyten en Philip Simons, bijeengekomen om uit de 150+ ingezonden bergfilms de Award-winnaars te selecteren van het 12e Dutch Mountain Film Festival. Tijdens de Award Show op vrijdagavond 5 november worden de winnaars bekendgemaakt.
De winnende films (en nog veel meer!) worden tijdens ons festival van 1 tot 6 november 2022 in Heerlen en Aken vertoond.

Kesang Tseten


Kesang Tseten maakt al meer dan twee decennia documentaires over de Himalaya-regio, die regelmatig zijn vertoond op internationale filmfestivals. Tot zijn films behoren de prijswinnende Who will be a Gurkha, Trembling Mountain en Saving Doma, een trilogie over Nepalese gastarbeiders in de Golfstaten (In Search of the Riyal, The Desert Eats Us), We Corner People en On the road with the red god: Machhendranath. Hij ontving beurzen van Jan Vrijman, IDFA Bertha Fund en het Sundance Documentary Institute. Hij was gastwetenschapper aan Dartmouth College en New York University. Hij schreef het originele scenario voor de speelfilm Mukundo, de eerste Nepalese inzending voor de Academy Awards, en KARMA, en werkt momenteel aan een Nepalese verfilming van Les Miserables. Hij is afgestudeerd aan de Dr. Graham's School in India, Amherst College en Columbia University.

Marcia Luyten


Marcia Luyten is journalist, schrijver en presentator. Luyten is columnist voor de Volkskrant en een van de presentatoren van het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Ze presenteerde zes jaar Buitenhof, het interview- en discussieprogramma van de NPO. Ze schreef Máxima Zorreguieta, Moederland, biografie van de jonge koningin Máxima. Het geluk van Limburg, familiekroniek van Vindersen in de glorie en ondergang van de Nederlandse steenkoolindustrie. Over politiek: Ziende blind, en Dag Afrika en Witte geef geld over Afrika. (foto: Keke Keukelaar)

Philip Simons


Philip Simons was vroeger, naar eigen zeggen, een tijd lang ‘een beetje een bezeten alpinist‘. Tegenwoordig is hij meer van het rotsklimmen van de ene veilige boorhaak naar de andere. Of hij maakt met goede vrienden trektochten door de bergen, van de ene hut naar de andere of (liever) buiten slapend onder de sterren. ‘Want het vlakke land, dat heeft het toch niet echt.’

Paul tipt: Höhenrausch

Ik heb de jury begeleid bij het toekennen van de DMFF Awards. Ik verklap niks! Als klimmer en sportarts vind ik persoonlijk ‘Höhenrausch’ heel interessant. Mooi beeld over de verschillende vormen van hoogteziekte en de geschiedenis van het hoogtegeneeskundige onderzoek in Europa.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu