Filmjury 2020

Katja Staartjes


Katja Staartjes beklom een aantal van de hoogste bergen ter wereld, waaronder Mount Everest (8848 m) en Gasherbrum 1 (8068 m) als eerste Nederlandse vrouw. Daarnaast leidde zij enkele expedities en volbracht de Great Himalaya Trail door Nepal. Katja deelt haar inzichten vanuit de bergen als spreker en als auteur. Haar meest recente boek, Topteams – Samen Bergen Verzetten, dat ze maakte met fotograaf Menno Boermans, stond op de Shortlist voor de verkiezing van ManagementBoek van het Jaar 2020. De bergbeklimster zegde destijds haar managementbaan op voor haar passie en werkte jarenlang tussen de expedities door als interim manager. Tegenwoordig werkt zij naast haar lezingen als coach voor leiders en teams.

Keith Partridge


Tijdens een carrière van meer dan 30 jaar en ongeveer 70 films heeft Keith Partridge de essentie vastgelegd van het 'in-your-face' avontuur, en de grenzen verlegd van filmproductie op de ruigste plekken ter wereld. Voor zijn films kwam hij op de top van de Everest, op de Zuidpool, in grottenstelsels diep in Papoea-Nieuw-Guinea, op 's werelds meest iconische bergwanden en bij eerstbeklimmingen van bergen en kliffen in de 'Lost World' van Venezuela, Oman en Groenland. In 2019 kreeg Partridge de 'Grand Prize' van onze overkoepelende organisatie, de IAMF (International Alliance of Mountain Film) voor zijn betekenis voor de bergfilm. Eerder ontving hij al vele andere onderscheidingen, waaronder de 'Camera Extreme Award' van het International Explorers Festival voor zijn camerawerk in de film 'Touching the Void' (die we tijdens dit festival vertonen). Ook van de film Shared Vision, te zien tijdens DMFF 2020, verzorgde Keith Partridge het camerawerk. Zijn boek 'The Adventure Game' (2015), waarin hij zijn ervaringen met het filmen aan de uiteinden van de aarde in kaart brengt, won de Juryprijs op het prestigieuze Banff Mountain Film and Book Festival.

Daniel van Hauten


Daniel heeft een passie voor film sinds hij voor het eerst een camera in handen had. Elk project dat hij doet is iets nieuws en vraagt erom opnieuw door hemzelf uitgevonden te worden, ook al zijn er overeenkomsten. Het ontmoeten van steeds nieuwe mensen en het samenwerken met hen op verschillende plekken op deze planeet maakt dat hij bijna elke dag film en video's maakt. Hij streeft ernaar in zijn werk artistieke en communicatieve beeldstrategieën te combineren wanneer dat maar mogelijk is.