Filmjury 2019

Rosanna Stedile


Na haar studie Vreemde Talen aan de Universiteit van Trento heeft Rosanna eerst in de ouderenzorg gewerkt. Daarna werkte ze als docent in Italië en als vertaalster in het buitenland, tot in 2002 haar avontuur bij het Trento Film Festival begon. Naast manager van het festivalkantoor is Rosanna coördinator van de filmprogrammering van het festival en het aanspreekpunt voor de buitenlandse gasten. Ook is Rosanna verantwoordelijk voor de selectie en distributie-overeenkomsten met filmmakers, producenten en distributeurs voor het 365 circuit van het Trento Film Festival, een alternatief distributiekanaal voor kwalitatief hoogstaande bergfilms en –documentaires die anders moeilijk een voet aan de grond krijgen in de Italiaanse bioscopen. Rosanna woont in Rovereto waar ze is opgegroeid, dichtbij Trento waar haar familie en vrienden wonen.

Ronny Trocker


Ronny Trocker is geboren in Bolzano (Italië) en opgegroeid in een klein dorp in de Dolomieten. Na zijn middelbare school trok hij naar Berlijn, waar hij enkele jaren als geluidsman werkte en samenwerkte met verschillende radio- en geluidskunstenaars. In 2006 ging Ronny naar Argentinië voor een studie aan de Universidad del Cine in Buenos Aires. Terug in Europa, vier jaar later, werd hij aangenomen op de prestigieuze Kunstacademie Le Fresnoy - Studio National des arts contemporains in Lille. Na een beurs aan de Cité International des Arts en het Centquatre in Parijs, woont en werkt Ronny nu weer tussen Brussel en Berlijn. Hij maakt documentaires, speelfilms en experimentele korte films alsook video installaties, die wereldwijd op verschillende festivals getoond zijn. Zijn eerste lange speelfilm The Eremites (Die Einsiedler) ging in première tijdens de Orizzonti Competition van Internationale Film Festival van Venetië in September 2016 en werd genomineerd voor de Prix Fipresci /Discovery Award van de European Film Awards 2017. De prachtige film is op het Dutch Mountain Film Festival 2017 vertoond.

Mark Handels


Mark Handels, geboren in Kerkrade in 1984, zit boordevol ideeën, ervaring en enthousiasme voor zijn liefde: film. Hij studeerde aan de Arts Faculty Maastricht en is een gedreven filmmaker die de ene uitdaging na de andere aan gaat. Zijn eerste film 'When We Were Heroes' ging in 2005 in Première in het Nationale Wapen- en Legermuseum in Delft. Het was een Limburgse oorlogsfilm over WO2, voor en door jongeren gemaakt. De film werd vertoond op een Amerikaans festival en kreeg meteen de prijs 'Best Feature Film 2006', waarmee Mark door de krant werd vernoemd tot "Spielberg van Heel". Zijn meest recente film ‘Barbara’ uit 2017 daalde af naar de geschiedenis van de mijnstreek en vertelt een kort verhaal over de glorietijd van het mijnwerkersleven. De film werd geselecteerd op het filmfestival in Cannes en wordt in het bijzonder gerespecteerd door de nog levende generatie bergwerkers uit de regio. Als jonge verhalenverteller is hij ook regelmatig in de touwen of aan een rotsblok te vinden en met zijn lichte gewicht en fijne lengte een fervent klimmer. Al klimmend filmend is hij in zijn element.