Bezoekers informatie

Zuurstof volop aanwezig tijdens het DMFF

Welkom op het Dutch Mountain Film Festival! Dit internationale filmfestival vindt plaats in Heerlen (NL) en Aken (DU), twee steden met slechts 15 km heuvelland ertussen. Het basiskamp van het festival in Heerlen is het Royal Theater; in Aken is dat de Apollo Kino. Hieronder vind je meer informatie over deze bioscopen en de andere festivallocaties.

 

Corona maatregelen

Tijdens ons festival hanteren we de door de overheid gestelde coronaregels voor bioscopen, als volgt:
 • Toegang tot het festival alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (vaccinatie- of testbewijs).
 • We adviseren bezoekers om 1,5 meter afstand te houden waar dat mogelijk is.
 • Wie gebruik wil maken van een mondmasker is vrij om dat te doen.
Hoe regelen we dat in het Royal Theater?
 • We creëren zo veel mogelijk zitplaatsen, zo ruim mogelijk opgezet.
 • We proberen het publiek zo snel mogelijk te spreiden door meerdere deuren te openen, inzet van meer personeel en meerdere uitgiftepunten.
 • Mensen mogen in de pauze in de zaal blijven zitten als ze zich daar veiliger voelen.
Voor de Apollo Kino in Aken geldt:
 • Toegang tot de bioscoop alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (vaccinatie- of testbewijs).
 • Het dragen van een OP-mondmasker is verplicht tot aan de zitplaats.
 • Meer info: maatregelen Noordrijn-Westfalen

Check de kaart!

Klik op het icoon linksboven om meer te weten te komen over de hoofdlocaties en overige locaties van het Dutch Mountain Film Festival

 

Daar waar de bergen beginnen

Combineer het Dutch Mountain Film Festival met een weekje of weekend Zuid-Limburg! Mooie bergfilms kijken in een comfortabele bioscoopzetel nadat je lekker de hele dag in de Dutch Mountains hebt gewandeld, gerend of gefietst… Tips nodig? Inmiddels hebben wij een heel arsenaal aan sportieve uitspattingen ontwikkeld.
Tijdens het festival ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een MTB Clinic of de legendarische Summit2Summit Ride.
Maar het hele jaar door kan je ook zonder ons op pad! Stap bijvoorbeeld op je gravel bike voor onze gloednieuwe Dutch Mountain Ride. Of doe een dappere poging op de trappen van de Wilhelminaberg! Liever te voet? beklim één van de Seven Summits van Zuid-Limburg of volg (een deel van) onze befaamde Dutch Mountain Trail. Voor de sportklimmers hebben we de beste buildering spots in en rond Heerlen in kaart gebracht. See you out there!

Overnachten

 

Insider tips
 • Slapen in een ‘berghut‘? Voor € 25,- per nacht slaap je tijdens het festival in Natuurvrienden Berghut Eikhold in Heerlen, op 20 minuten lopen van de Royal.
 • Slapen bij de artiest? In Teuven (B), langs de route van de Dutch Mountain Trail, ligt de B&B van Wansinki, alias de Fröbelfrau.