De Neverthought Dagboeken

* unieke uitgave *

De fatale reis van ‘The Neverthought’

Lees het huiveringwekkende dagboek van Petekin Macantyre, opvarende van ‘The Neverthought’. Een aangrijpend verhaal in 60 pagina’s over de fatale reis van het zeilschip naar het onverbiddelijke ijs van Franz Josef Land in 1898.

 

Het dagboek is in een gelimiteerde, genummerde oplage uitgebracht (100 stuks). Het dagboek komt samen met een ingetekende zeekaart, een originele foto, het laatste rantsoen en een persoonlijk geschreven bericht van Petekin aan zijn geliefde Meredith in een verweerde map van zeildoek.

Het verhaal werd opgetekend door Berend J. Vonk, illustrator (voor o.a. dagblad Trouw en De Limburger) en als geen ander in staat om de waanzin van een poolreiziger uit te beelden. Voor de speciale vormgeving en productie tekende ontwerper Roelant Meijer, maker van bijzondere boeken.

De fatale reis van ‘The Neverthought’ bestellen

De speciale, gelimiteerde uitgave van 100 stuks in een map van zeildoek is helaas uitverkocht.

Inmiddels zijn we begonnen met het ontwerp en de productie van een aangepaste, vereenvoudigde maar alsnog bijzondere uitgave van de Neverthought dagboeken: een liggend A4 softcover album met een bedrukte linnen omslag met daarin, behalve het getekende verhaal, ook een losse zeekaart en een originele tekening van Berend Vonk. Deze uitgave zal – met enige vertraging, waarvoor excuses – vanaf ongeveer half februari 2022 verkrijgbaar zijn.

Je kunt het album hieronder direct bestellen, of onderaan de pagina via de mailinglijst je belangstelling kenbaar maken: in het laatste geval ontvang je een mail wanneer de albums beschikbaar zijn.

  • Tekeningen en verhaal: Berend J. Vonk
  • Ontwerp en productie: Roelant Meijer
Bestel de vereenvoudigde doch bijzondere uitgave van De fatale reis van de Neverthought:

Hoe is het zo gekomen?

In de coronazomer van 2021 trokken we nu eens niet naar de bergen, maar voeren we het zeegat uit. Nadat ons schip de Winkbuul was vastgelopen op een drooggevallen zandbank deden we daar in het zand de bijzondere ontdekking… zie de video hieronder.

 

Gewikkeld in een stuk zeildoek vonden we het verloren gewaande dagboek van Petekin Macantyre, opvarende van ‘The Neverthought’. Met een ingetekende kaart, een originele foto, het laatste rantsoen en een persoonlijk bericht van Petekin aan zijn geliefde Meredith.

Tijdens het elfde Dutch Mountain Film Festival in november 2021 is het eerste, originele exemplaar gepresenteerd en geveild. Daarna is het dagboek in een gelimiteerde oplage uitgebracht. Nadat deze oplage binnen één maand uitverkocht was, besloten we tot de productie van een iets vereenvoudigd maar nog altijd bijzonder album, dat in februari 2022 zal verschijnen.

Mailinglijst

Zet me op de mailinglijst en stuur me een bericht wanneer de nieuwe (vereenvoudigde doch bijzondere) uitgave van De fatale reis van de Neverthought beschikbaar is (half februari 2022).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.