SCHUNCK

+31 (0)45 – 577 22 00

SCHUNCK is gevestigd in het voormalige modehuis en warenhuis Firma Schunck in Heerlen. Het is gebouwd door architect Fritz Peutz (een tijdgenoot en bewonderaar van Mies van der Rohe) in 1935 en is gelegen in de ‘stedelijke’, voormalige mijnstreek Heerlen. Het gebouw staat ook bekend als het Glaspaleis en is door de Union of International Architects uitgeroepen tot een van de 1000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw.

 

Het Schunck modehuis was een vernieuwend bedrijf dat de durf had om in crisistijd te investeren. Het huidige SCHUNCK, dat zo heet als eerbetoon aan de ondernemer die het Glaspaleis heeft laten bouwen, is nog steeds een vernieuwende en bruisende plek voor iedereen. Met culturele en educatieve activiteiten voor jong én oud. SCHUNCK is een begrip, met een prachtige geschiedenis, in een iconisch gebouw, ogend naar een inspirerende toekomst.

SCHUNCK is een nieuw soort multidisciplinaire culturele instelling die tot stand is gekomen door een synergie van verschillende voorheen onafhankelijke culturele instellingen: een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een onderzoeks- en presentatiecentrum voor architectuur, een openbare bibliotheek, een muziekschool en een educatieve afdeling. Sinds de oprichting in 2009 werd SCHUNCK het belangrijkste knooppunt en ontmoetingspunt voor kunst, cultuur en kennis in dit deel van Nederland, voor een breed publiek, van lokaal tot nationaal en internationaal niveau.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

SCHUNCK ligt op ± 5 minuten loopafstand van het NS-station in Heerlen.

Fiets

Heerlen heeft een gratis bewaakte fietsenstalling aan de Akerstraat 20, op ± 3 minuten lopen.
Er zijn ook accu-oplaadplaatsen beschikbaar.
Openingstijden fietsenstalling:
Maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 23.00 uur
Zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Auto

Parkeren kan in de parkeergarages in het centrum zoals Putgraaf of Raadhuisparking.
Vanaf de parkeergarages is het ± 5 minuten lopen

Eten en Drinken

Op de begane grond van SCHUNCK, met zicht op het Pancratiusplein, is de Bagels & Beans.
Op de bovenverdieping van SCHUNCK ligt Brasserie Mijn Streek, met geweldig uitzicht over de stad.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu