Het Royal Theater is de hoofdlocatie van het Dutch Mountain Film Festival  in Heerlen. Het theater stamt uit Heerlens glorietijd. Wie de monumentale bioscoop niet van vroeger kent, zal zich verbazen over de sfeervolle foyer en filmzaal en de ongekend ruime, comfortabele zetels. In maart 2021 vermeldde NRC de Royal in de top vijf mooiste bioscopen van Nederland.
De Royal wordt binnenkort grondig verbouwd. We hebben daarom dit jaar helaas maar één filmzaal tot onze beschikking. Wel hebben we ons basiskamp uitgebreid met de Bivakzone, een grote tent op het braakliggende terrein naast het Royal Theater.

 

Eten & drinken

De Bivakzone is de plek waar op zaterdag- en zondagavond het BergsteigerEssen wordt geserveerd, een stevige en smakelijke avondmaaltijd van Esther en haar team. Dit reserveer je bij voorkeur via de ticketshop, want op=op.

Pizza! Mocht het BergsteigerEssen uitverkocht zijn, geen nood, want dit jaar parkeren de mensen van Crapoli hun Pizzakar naast de Bivakzone. Je vindt ze daar op zaterdag en zondag de hele dag. (Voor de insiders: zij stonden ook op Cultura Nova en gooiden daar hoge ogen met hun voortreffelijke pizza’s.)

In de foyer van het Royal Theater (1e verdieping) zijn voor en na de films dranken en kleine snacks verkrijgbaar. Hiervoor worden bonnen verkocht (pinbetaling mogelijk).

Het Royal Theater ligt direct aan het centrum van Heerlen, waar je vooral op en rondom het Pancratiusplein een groot aanbod van restaurants en eetcafés vindt. Ook Heerlens hoogst gelegen restaurant Mijnstreek ligt op een steenworp van de Royal.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Royal Theater ligt op nog geen 2 minuten loopafstand van het NS-station Heerlen.

Fiets

Er zijn onbewaakte fietsenrekken in de directe omgeving van het theater.
Heerlen heeft een gratis bewaakte fietsenstalling aan de Akerstraat 20, op ± 10 minuten lopen.
Daar zijn ook accu-oplaadplaatsen beschikbaar.
Openingstijden fietsenstalling:
Maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 23.00 uur
Zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Auto

Per auto is Royal Theater enkel te bereiken voor het instappen of afzetten van bezoekers, vanwege de voetgangerszones in de directe omgeving.
Parkeren kan bij Q-park Coriocenter en Interparking Maankwartier Centrum, beide direct naast het Royal Theater.

In 2020 is de Royal aan haar tweede leven begonnen, na een jarenlange sluiting (sinds 2014). En we zijn zo onbescheiden om te beweren dat jullie dat voor een aanzienlijk deel aan ons te danken hebben. Al in 2018 hebben we het theater nieuw leven in geblazen: voor de achtste editie van ons festival hebben we eigenhandig projectoren en speakers naar binnen gesleept en aangesloten en de bar provisorisch ingericht. Mede daardoor gingen er al gauw weer stemmen op om het theater opnieuw te openen, en sinds 2020 is dit het geval. Inmiddels huist het Heerlens Filmhuis De Spiegel in de Royal.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu