Het Royal Theater is de hoofdlocatie van het Dutch Mountain Film Festival  in Heerlen. Wie deze monumentale voormalige bioscoop niet van vroeger kent, zal zich verbazen over de sfeervolle foyer en filmzaal en de ongekend ruime, comfortabele zetels.

 

Heel Heerlen treurt nog altijd over de sluiting van de Royal (in 2014), en we zijn dan ook ontzettend trots dat het ons gelukt is om het filmtheater – tijdelijk – nieuw leven in te blazen. Eigenhandig hebben we projectoren en speakers naar binnen gesleept en aangesloten, en de bar provisorisch ingericht. Vier met ons mee dat de Royal weer heel even tot leven komt! En vergeef het ons wanneer het WC-papier op is of je wat langer op je drankje moet wachten…

 

Eten en drinken

In de foyer van het Royal Theater zijn voor en na de films dranken en kleine snacks verkrijgbaar. Hiervoor worden – tegen contante betaling – bonnen verkocht (pinautomaat is dichtbij).

Op Summit Saturday kan je tussen middag- en avondprogramma in het theater aanschuiven bij het Bergsteigeressen: een stevige en smakelijke maaltijd die aan gezellige lange tafels gezamenlijk wordt genuttigd. Reserveren via de ticketshop.

Het Royal Theater ligt direct aan het centrum van Heerlen, waar je vooral op en rondom het Pancratiusplein een groot aanbod van restaurants en eetcafés vindt. Ook Heerlens hoogst gelegen restaurant Mijnstreek ligt op een steenworp van de Royal.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Royal Theater ligt op nog geen 2 minuten loopafstand van het NS-station Heerlen.

Fiets

Er zijn onbewaakte fietsenrekken in de directe omgeving van het theater.
Heerlen heeft een gratis bewaakte fietsenstalling aan de Akerstraat 20, op ± 12 minuten lopen.
Daar zijn ook accu-oplaadplaatsen beschikbaar.
Openingstijden fietsenstalling:
Maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 23.00 uur
Zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Auto

Per auto is Royal Theater enkel te bereiken voor het instappen of afzetten van bezoekers, vanwege de voetgangerszones in de directe omgeving.
Parkeren kan bij Q-park Coriocenter, direct naast het Royal Theater.