Villa Eikhold is een sfeervolle karakteristieke villa aan de rand van Heerlen met een prachtige grote landschapstuin. Al sinds 1955 is het een Natuurvriendenhuis. De wortels liggen in de Internationale Arbeidersbeweging: om ieder mens de kans te geven op natuur en cultuurbeleving. Alles wordt beheerd en uitgevoerd door vrijwillige medewerkers.

 

Voor de komende jaren gaan de Natuurvrienden Eikhold zich aanbieden als Natuurvrienden Berghut met een breed programma aan Wandel, Kunst en Cultuur activiteiten in het Zuid Limburgse Heuvelland en de Grensregio’s met Duitsland en België. Ook de samenwerking met de collega organisaties op het gebied van Natuur, Kunst en Cultuur zijn belangrijk voor de toekomst. Natuurvrienden Eikhold biedt daartoe vele mogelijkheden. Door het aanbieden van arrangementen wordt een ieder uitgenodigd om wandelend het Nederlandse Berglandschap te ontdekken of om deel te nemen aan Kunst en Cultuur voorstellingen.

 

Overnachten voor gasten en bezoekers tijdens het Dutch Mountain Film Festival

De villa biedt slaapplaatsen voor 80 personen in kamers met goede bedden en gemeenschappelijke voorzieningen voor koken en ontspanning. Tijdens de dagen van het Dutch Mountain Film Festival van 2 tot en met 7 november heeft Eikhold een aangepast arrangement voor de gasten en bezoekers van het Filmfestival. Kosten: € 25,- p.p. per nacht. (Inbegrepen: lakenpakket + handdoek + toeristenbelasting). Eenvoudig ontbijt voor € 8,-.

Natuurvrienden Eikhold en de Dutch Mountain Trail en het Dutch Mountain Film Festival

De Dutch Mountain Trail van 100 km is de mooiste kennismaking met het Nederlandse Berglandschap van 2020 en 2021. Wandelend door de rijke natuur herkennen we de historie van het Zuid Limburgse Bergland. Wij bieden deze succesvolle wandelervaring aan in arrangementen van 2 tot en met 6 dagen. Zowel voor individuele wandelaars als voor deelname in groepen. Wandelen op de Trail kan het beste door voor de overnachtingen te kiezen voor Natuurvrienden Berghut Eikhold in Heerlen. Vanaf de bushaltes voor de deur zijn alle delen van de Trail bereikbaar in 30 tot 40 minuten.

Als Natuurvrienden Berghut is er een vanzelfsprekende samenwerking ontstaan met het Dutch Mountain Film Festival. Eikhold is zowel verblijf als ontmoetingsplek voor gasten en bezoekers tijdens het Festival. In onze Natuurvrienden Berghut is van half oktober tot half november 2021 een foto expositie en wordt er iedere avond een bergfilm getoond uit de eerdere collecties van het Dutch Mountain Film Festival.

Foto-expositie in Natuurvrienden Berghut Eikhold

In Villa Eikhold zal van half oktober tot half november 2021 een expositie zijn van de ‘mooiste van de mooiste’ bergfoto’s. De tentoonstelling is samengesteld door klimgids en fotograaf Paul Lahaye. Het is een selectie van de meest geweldige bergfoto’s van de afgelopen 10 jaar.

De tentoonstelling wordt 15 oktober geopend en loopt door tot 15 november. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 12.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Tevens is er een filmprogramma van bergfilms uit eerdere edities van het Dutch Mountain Film Festival.