De Vondst is het centrum voor archeologie in Limburg en bevindt zich letterlijk op een kruispunt van Romeinse wegen en op de plattegrond van Romeins Heerlen. Dat de tentoonstelling Mapping the Mountains in De Vondst wordt gehouden is dus geen toeval. Hier is een kopie van de Peutinger kaart te zien, een nagetekende Romeinse reiskaart uit de  3e of 4e eeuw. De kaart bestrijkt een gebied van de Ganges tot Engeland, maar ook Cortovallio (Heerlen) is hierop aangetekend.

In De Vondst kan de bezoeker het archeologisch proces van vondst tot vitrine doorlopen. Ieder archeologisch object vertelt ons immers het verhaal van onze geschiedenis. Net zoals dat kaarten ons dat kunnen doen. Door de samenwerking tussen De Vondst, IBA Parktstad en het Dutch Mountain Film Festival slaan de organisaties de handen in een om gezamenlijk de geschiedenis van de regio Parkstad te tonen vanuit een anders perspectief.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu