Kids Programma

De liefde voor de bergen heb je je kinderen natuurlijk al van jongs af aan bijgebracht. En die voor bergfilms? Dit is je kans! In het middagprogramma van Summit Saturday 3 november is één zaal speciaal gereserveerd voor de jonge bergliefhebber. Volwassenen zijn uiteraard ook welkom; jullie zullen onze filmselectie zeker weten te waarderen.

 

We draaien Wolf and Sheep, een magische film over het leven van jonge tieners in de bergen van Afghanistan. De meisjes hoeden de schapen; de jongens houden de wolven op afstand.

Na de pauze spelen twee korte, super grappige animatiefilms over rotsklimmen: Viacruxis en Uruca II. Direct daarna is Der Mann aus dem Eis aan de beurt over het leven van de oermens Ötzi, waarvan het lichaam in de Oostenrijkse bergen gevonden werd. (Parental warning: aan het begin van deze film zit een -ahum- zeer liefdevolle scene. Oogjes dicht!)

Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor slechts € 6,- is je kind deze hele middag onder de pannen.

koop kindertickets

Sepp, de Wolvenvriend – première 2017

In aanloop naar het – vorige – Dutch Mountain Film Festival 2017 trokken 75 bergkinderen naar een pop-up bergbioscoop op de alm van het bergdorpje Vijlen voor de première van de familiefilm Sepp, de Wolvenvriend. In een sfeervolle berghut bij een knapperend vuurtje zaten de kinderen gespannen te kijken naar Sepp en zijn wolvenvriendjes. De naadloze overgang van de koeienbellen-optocht naar het filmdoek maakten het tot een heel bijzonder première. Bekijk de aftermovie: