Hövelsprök

Hövelsprök

In de zomer van 2021 beklommen de schrijvers Max Hermens en Merlijn Huntjens vier van de zeven toppen van de bergen op de Dutch Mountain Trail: De Wilheminaberg (225 meter), De Gulpenerberg (157 meter), De Eyserberg (197 meter) en de Kattenroth (209 meter). Over deze bergen en de bewoners in de regio hebben Max en Merlijn vier korte verhalen geschreven. Dat zijn al snel meer dan vijf woorden per hoogtemeter. De verhalen zijn gedrukt en op verschillende momenten tijdens het festival van 2021 door de schrijvers voorgelezen en uitgedeeld.

 

In 2022 waren de overgebleven toppen en de hoogste berg van Nederland aan de beurt. Zij zijn bestegen en beschreven door verse talentvolle schrijvers: Lars Ruben en Steff Geelen. Alle acht Hövelsprök-verhalen zijn nu gebundeld in de uitgave ‘Hoe hoog mijn huis ligt’ die tijdens DMFF#12 zal worden gepresenteerd.
links: Max Hermens

Max Hermens (Boxmeer, 1991) schrijft proza. Zijn werk verscheen onder andere in Das Magazin, rekto:verso, deFusie, Hard//hoofd, De Optimist en De Internet Gids. Hij draagt voor op allerlei festivals en daarnaast geeft hij workshops en schrijfcursussen, o.a. op de Radboud Universiteit en op ArtEZ. Zijn verhalen gaan over het platteland en de natuur, en over kinderen die op onbenullige avonturen gaan. Deze verhalen werden voor het eerst gebundeld in het chapbook Toch zonken ze niet, dat in 2019 bij Wintertuin Uitgeverij verscheen.

In 2020 schreef Max het verhaal Dit is België niet over de grens in Zuid-Limburg. Bekijk en lees het verhaal op de website van BorderlinesFoto: Wouter le Duc

rechts: Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) schrijft poëzie. In 2016, 2017 en 2018 stond hij in de finale van het NK Poetry Slam. Merlijn portretteert in zijn poëzie gewone mensen in ogenschijnlijk gewone situaties. Stiekem is de wereld bijzonder, magisch en vooral eeuwig maar dat hebben de personages in de gedichten niet door. Merlijns werk verscheen onlangs online op de Revisor en Tijdschrift Ei, en gedrukt in Kluger Hans. Merlijn is maker bij PANDA, VIA ZUID en De Nieuwe Oost | Wintertuin en het Dutch Mountain Film Festival.  Foto: Gaby Jongenelen