Gasten DMFF#13

Auke Hulst

Auke Hulst (Hoogezand-Sappemeer, 1975) brak in 2012 door met de gestileerd autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land, dat sindsdien twintig drukken beleefde. Zijn romans Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland en Zoeklicht op het gazon werden met verschillende literaire prijzen bekroond, terwijl het muzikale reisboek Motel Songs de Bob den Uyl Prijs ontving. De Mitsukoshi Troostbaby Company kreeg de prijs voor Beste Groninger Boek en stond op de shortlist van zowel de Libris Literatuur Prijs als de Boekenbon Literatuurprijs. Naast schrijver is Hulst muzikant en recensent voor NRC Handelsblad.

 

Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum (1991) is dichter en toneelschrijver. Ze stond op festivals als Lowlands, Poetry International, Dichters in de Prinsentuin en Oerol. In 2021 verscheen haar poëziedebuut Ik zeg Emily bij uitgeverij Hollands Diep, en ontving ze het C.C.S. Crone-stipendium. Samen met Joost Oomen en Stefanie Liebreks cureert Yentl het populaire Instagram-account @poëzieiseendaad. De door hun samengestelde bloemlezing Voor alle dagen verscheen in juni 2023 bij Uitgeverij Podium. Afgelopen augustus kwam Yentls tweede dichtbundel Winterbloeiers uit.

Foto Bianca Sistermans

 

Christoph Wenzel

Christoph Wenzel (1979) schrijft poëzie en essays. Hij heeft vijf poëziebundels gepubliceerd, met als recentste landläufiges Lexikon (Edition Korrespondenzen). Hij ontving onder meer de Alfred Gruber-prijs in het kader van de Meran Poëzieprijs, de Rolf Dieter Brinkmann Beurs en de Poëzieprijs  van de stad Dresden. Samen met vertaler Stefan Wieczorek vormt hij de kernredactie van het tweetalige Duits-Nederlands-Vlaamse poëziemagazine TRIMARAN. Samen redigeerden ze ook de bloemlezing Polderpoesie. Junge Lyrik aus Flandern und den Niederlanden ([SIC ] uitgeverij).

Max Raths

Al 8 jaar rijmt Max Raths, afkomstig uit Viersen en woonachtig in Düsseldorf, zich een weg door de slam- en leespodia van Duitsland tussen satire en ontroering. Hij brengt “woordspelingen, een interesse in actuele zaken en de eigenzinnige subtiliteiten van de Duitse taal met zich mee, evenals de nodige portie ‘hoofd in de wolken'” (Rheinische Post).
Daarbij combineert hij, vakkundig en altijd reflectief, inhoud en lyriek in rap staccato.

Foto: Ben Mischke

Maarten Faas

Maarten Faas studeerde orthopedagogiek in Utrecht en Leiden en was lang werkzaam in de zorg en het onderwijs. Nu is hij voorzitter van de FBZ – Vakbond voor zorgprofessionals. Hij schreef boeken en artikelen over zijn vakgebied, bergsport en hardlopen. Hij is zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de bergsport, die hij zelf ook met passie beleeft.

Max Hermens

Max Hermens (Boxmeer, 1991) is samen met Merlijn Huntjens curator van ons Bergen&Boeken programma. Max schrijft proza. Zijn werk verscheen onder andere in Das Magazin, rekto:verso, deFusie, Hard//hoofd, De Optimist en De Internet Gids. Hij draagt voor op allerlei festivals en daarnaast geeft hij workshops en schrijfcursussen, o.a. op de Radboud Universiteit en op ArtEZ. Zijn verhalen gaan over het platteland en de natuur, en over kinderen die op onbenullige avonturen gaan. Deze verhalen werden voor het eerst gebundeld in het chapbook Toch zonken ze niet, dat in 2019 bij Wintertuin Uitgeverij verscheen.
In 2020 schreef Max het verhaal Dit is België niet over de grens in Zuid-Limburg, te lezen en bekijken op de website van Borderlines.

Foto: Wouter le Duc

 

 

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is samen met Max Hermens curator van ons Bergen&Boeken programma. Merlijn schrijft poëzie. In 2016, 2017 en 2018 stond hij in de finale van het NK Poetry Slam. Merlijn portretteert in zijn poëzie gewone mensen in ogenschijnlijk gewone situaties. Stiekem is de wereld bijzonder, magisch en vooral eeuwig maar dat hebben de personages in de gedichten niet door.

Merlijns werk verscheen online op de Revisor en Tijdschrift Ei, en gedrukt in Kluger Hans. In augustus 2022 is zijn scrapbook De zee zwaait terug uitgebracht. Merlijn is maker bij PANDA, VIA ZUID en De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Foto: Gaby Jongenelen