Young Guns

Jaar: 2016

Regisseur: Sender Films

Duur: 27 minuten

Taal: Engels

Maak kennis met de nieuwe sterren aan het firmament: de 14 jarige Ashima Shiraishi en de 15 jarige Kai Lightner. Deze twee jonge sportklimmers leren belangrijke lessen voor hun toekomstige carriere wanneer ze eens ergens anders gaan klimmen dan in hun vertrouwde omgeving.

Ga met je kinderen alle klimtoestellen in de speeltuin af! Dat is waar de 14-jarige Ashima Shiraishi acht jaar geleden begon. Nu is zij de eerste vrouw en jongste klimmer ooit die Horizon op Mount Hiei bedwong, de moeilijkste bouldercategorie (V15). Met de 15-jarige klimkampioen Kai Lightner is zij een van de belangrijkste nieuwe gezichten van het sportklimmen.

 

‘Young Guns’ volgt Ashima en Kai een jaar lang langs enkele memorabele plekken met de moeilijkste routes ter wereld, zoals Flatanger Cave in Noorwegen en Mount Hiei in Japan. Ashima en Kai kennen elkaar van klimwedstrijden en klimhallen. Voor deze film hadden ze nog nooit samen buiten geklommen. Doordat ze uit hun comfortzone worden gehaald, leren Kai en Ashima enkele harde lessen die belangrijk zullen zijn voor hun verdere ontwikkeling en toekomstige carrière. En zij verheugen zich er al op dat sportklimmen vanaf 2020 officieel een Olympische sport wordt…

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu