Wolf and Sheep

Jaar: 2016

Regisseur: Shahrbanoo Sadat

Duur: 86"

Taal: Dari (Afghanistan)

Ondertiteling: Engels

3 november 2018 - 13:00

‘Wolf and Sheep’ geeft een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van een afgelegen berggemeenschap in Afghanistan, waarin het leven verklaard wordt aan de hand van magische verhalen. Mannen en vrouwen hebben hun eigen taken en mengen niet. Dat geldt ook voor de herderskinderen. Twee buitenbeentjes vinden elkaar, totdat de dorpsroddels hen inhalen.

In de bergen van Afghanistan vertellen de bewoners elkaar verhalen vol verbeelding en magie om de wereld te verklaren waarin zij leven. Zo dwaalt ‘s nachts de Kashmir Wolf rond, die mensen probeert te verleiden en verslinden. De wolven die overdag rondlopen, worden door de jongens met steenslingers op afstand gehouden, terwijl de meisjes de schapen en geiten hoeden. De herderskinderen zijn thuis in de bergen en ook al zijn er geen ouders in de buurt, zij houden zich aan de regels: jongens en meisjes mogen absoluut niet samen werken, spelen of vechten. De meisjes roken stiekem en dromen over een echtgenoot. En ze roddelen over de 11-jarige Sediqa, die behekst zou zijn. Ook de 11-jarige Qodrat wordt het mikpunt van roddels als zijn moeder hertrouwd met een oudere man die niets met haar kinderen te maken wil hebben. Qodrat en Sediqa komen elkaar tegen in de bergen en worden vrienden.

De Afghaanse filmmaker Shahrbanoo Sadat werkt vanuit Kabul. Deze documentaire is liefdevol geïnspireerd op haar jeugdherinneringen. Als kijker kom je in de rol van een antropoloog die observeert hoe wolven en schapen het leven in het afgelegen bergdorp bepalen. Uit veiligheidsoverwegingen is de film in Tadzjikistan opgenomen.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, middagprogramma 13-17 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

┬ę DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu