Wisdom of the Mountains

Jaar: 2017

Regisseur: Daan Jongbloed

Duur: 38'

Taal: oa. Nederlands, Perzisch, Russisch

Ondertiteling: Nederlands / Engels

3 november 2018 - 19:00

In de Pamir in Afghanistan en Tadzjikistan leeft een van de meest geïsoleerde gemeenschappen ter wereld volgens eeuwenoude tradities. Frederik van Oudenhoven maakte een boek over hun cultuur, in hun eigen taal. In deze documentaire brengt hij het boek terug naar zijn bron en praat hij met de bevolking over hun levensstijl.

In de Pamir in Afghanistan en Tadzjikistan komen de hoogste bergketens van het Euraziatische continent bij elkaar. De ruige bergtoppen zijn soms meer dan 7.000 meter hoog. Het gebied kent extreme temperatuurschommelingen en een rijke flora. In het gebied leven de Pamiri, een van de meest geïsoleerde gemeenschappen ter wereld. Zij leven volgens eeuwenoude tradities. Langzaam maar zeker sluipen er ook Westerse invloeden dit afgelegen berggebied binnen.

In deze documentaire volgt filmmaker Daan Jongbloed auteur Frederik van Oudenhoven op een reis door de Pamir. Van Oudenhoven maakte het prijswinnend boek ‘With our own hands’ over de lokale gerechten, het eten en boerenleven van de Pamiri. Het is voor het eerst dat er een geschreven bron over hun eigen cultuur in hun eigen taal beschikbaar is. De auteur brengt het boek terug naar zijn bron. Hij praat met de boeren over een grote uitdaging die er voor hen ligt: kunnen de Pamiri hun oude tradities behouden als zij zich aanpassen aan het moderne leven?

Freelance filmmaker Daan Jongbloed studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij begon als regisseur, editor en cameraman voor een filmproductiebedrijf. Ook maakte hij documentaires en programma’s voor nationale en regionale omroepen. In 2015 won hij de Toonbeeld Young Talent Award.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, avondprogramma 19-23 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu