Winterslaap in Lukomir

Jaar: 2010

Regisseur: Niels van Koevorden

Duur: 30 minuten

Ondertiteling: Nederlands

Bekijk hierboven nu zelf deze film!

 
Blij met sneeuw?! Het Bosnische bergdorpje Lukomir ligt zo afgelegen dat het elke winter door de sneeuw maandenlang is afgesloten van de wereld.

Waar fervente wintersporters niet kunnen wachten op de eerste sneeuw, hopen de bewoners van Lukomir dat er zo min mogelijk valt. Elf inwoners blijven achter in het dorp. Een Nederlandse filmcrew liet zich ook insneeuwen om op het ritme van de bewoners te volgen hoe zij de winter, en elkaar overleven. Dit levert prachtige beelden op van het koude, winderige bergdorpje en zijn laatste inwoners.

‘Een film gaat over ontmoeting, het draait om mensen’, vindt regisseur Niels van Koevorden. In dit geval gaat het om Ismet, Tidza, Dervo en Nura, die de lange winter moeten doorstaan. Met deze examenfilm won Niels de VPRO documentaireprijs. Met zijn derde film, ‘Ne me quitte pas’ (2013), won hij in 2014 een Gouden Kalf voor beste documentaire. Naast zijn werk als regisseur filmt Niels voor VPRO Tegenlicht en maakt hij commercials. De commercial ‘First Flight’ voor Vodafone ging in 2014 viral en kreeg meer dan 5 miljoen views. Kenmerkend voor Niels’ werk zijn intimiteit, authenticiteit en de scherpe afwisseling van drama en komedie. Ook in Lukomir gaan berusting, wanhoop en humor hand in hand.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu