Wall of Shadows

Jaar: 2021

Regisseur: Eliza Kubarska

Duur: 92 minuten

Taal: Nepalees

Ondertiteling: Engels

*** Winnaar van de Crossborder DMFF Award 2021 ***

Na haar indrukwekkende K2 Touching the Sky – op het DMFF in 2016 – kiest de Poolse regisseuse Eliza Kubarska ditmaal het tegenovergestelde perspectief. Ze gaat niet, zoals filmmakers zo vaak doen, met een westerse expeditie mee naar de Himalaya, maar benadert de klimbusiness door de ogen van de sherpa’s.

Dat levert niet alleen een prachtige inkijk in hun cultuur, rituelen en gezinsleven, maar werpt ook de vraag op: mag je een heilige berg beklimmen als dat geld oplevert voor de opleiding van je kind? Dat leidt zelfs tot spanningen binnen de sherpafamilie, die cameraman Piotr Rosołowski meesterlijk vastlegt.

Voormalig klimster Kubarska draaide voor deze film in het afgelegen oosten van Nepal, waar je niet zomaar kunt binnenvallen voor een kop koffie. Het kostte haar vier jaar om er te komen, het vertrouwen van de lokale gemeenschap te winnen en vervolgens het verhaal te verfilmen. Wall of Shadows zoekt de grenzen van documentaire en fictie op, het resultaat is al op diverse internationale festivals in de prijzen gevallen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu