Urmila – My memory is my power

Jaar: 2016

Regisseur: Susan Gluth

Duur: 87 minuten

Taal: Nepalees, Engels

Ondertiteling: Engels

Urmila wil een eeuwenoud gebruik in Nepal veranderen. Toen ze zes was, werd ze door haar familie verkocht als slaaf. Op haar zeventiende werd ze bevrijd. Haar herinneringen aan haar jeugd als slaaf geven haar kracht om op te komen voor rechtvaardigheid. Deze indringende documentaire won de eerste prijs op het KIMFF 2017.

Je eigen weg zoeken. Hoe doe je dat als je jarenlang als Kamalari, een huisslaaf, hebt geleefd en iedereen het beste voor je wilt als je bevrijd bent? De jonge Urmila Chaudhary uit Nepal wil een eeuwenoud gebruik in haar land veranderen. Toen ze zes was, werd ze door haar familie verkocht. Op haar zeventiende werd ze bevrijd. Haar herinneringen aan haar jeugd als slaaf geven haar kracht om op te komen voor rechtvaardigheid. Samen met anderen zet Urmila zich in om kinderen te bevrijden en naar school te laten gaan. Zelf is ze bijna klaar met school. Zij wil rechten studeren om advocaat te worden, een belangrijke stap in haar ambities als mensenrechtenactivist. Maar de druk van verwachtingen en systemen in het onderwijs geven haar soms hetzelfde onmachtige gevoel als toen ze nog slaaf was. Maar ze zet door. Deze documentaire volgt haar zeer persoonlijke zoektocht naar rechtvaardigheid en zelfontplooiing.

 

Regisseur, cameravrouw en filmmaker Susan Gluth ontwikkelde zich op het gebied van beeld en geluid in de reclameindustrie. Dit kreeg een impuls op de filmacademie in München. Haar films zijn te zien op internationale filmfestivals en op televisie. De afgelopen vijf jaar werkte zij aan ‘Urmila’. ‘Urmila’ won onlangs de eerste prijs van het Kathmandu International Mountain Film Festival 2017.

Unofficial screening als onderdeel van de KIMFF 2016 prijswinnaars.

 

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu