Troperos

Jaar: 2017

Regisseur: Nicolas Detry

Duur: 1h 12'

Taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

29 oktober 2019 - 20:15

Met zesduizend schapen trekt een groep gaucho’s over de weidse vlaktes van Patagonië. Aan de horizon liggen de bergen die het eenzame gebied isoleren van de bewoonde wereld. Regisseur Nicolas Detry volgt de herders gedurende vier seizoenen en laat van nabij zien hoe zwaar en eentonig hun leven is.

Niet verwonderlijk dat de jongeren liever in de stad blijven. Ontspanning vinden de cowboys bij een kampvuur, als ze hun intieme gedachten delen of een liedje tokkelen op een ontstemde gitaar. Innemend is de scène waarin de hele kudde een rivier moet oversteken. Er zijn twee mogelijkheden, over een smalle, krakkemikkige loopbrug of door het wilde water. Niet veel later in het seizoen maken de herders de schade op na de vraatzuchtige aanval van poema’s. Nicolas Detry is erin geslaagd het herdersleven indringend en vooral op tijd vast te leggen, voor het beroep van gaucho is uitgestorven.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu