TOM

Jaar: 2015

Regisseur: Angel Esteban & Elena Goatelli

Duur: 67 minuten

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Nog voordat hij geboren was, stond Tom al op de top van de Eiger. Voor hem is het gewoon dat zijn leven in het teken van klimmen staat. Toch is het best bijzonder wat deze jongen gewoon doet. Bijvoorbeeld de zes klassieke Alpentoppen solo beklimmen in het winterseizoen.

Tom woont met zijn vader James Ballard op een camping in de Dolomieten; zij leven van de uitkering van James. Tom wil niets liever dan klimmen. Dat zijn moeder, de bekende Britse alpiniste Alison Hargreaves, om het leven kwam tijdens een afdaling van de K2 toen hij 6 jaar was, doet niets af aan zijn passie voor klimmen. Zijn leven staat in het teken van de bergen. Zijn grootste wens is om in één winterseizoen de noordkant van de zes klassieke Alpentoppen solo te beklimmen. Dit heeft nog nooit iemand gedaan en Tom wil de eerste zijn. Samen met zijn vader gaat hij in hun witte busje richting de eerste top om zijn droom te realiseren.

‘TOM’ is de eerste bergfilm van de jonge Spaanse filmmakers Angel Estaban en Elena Goatelli. Hun eerste documentaire ‘One minute for conductors’ werd getoond tijdens het IDFA in 2013 en won diverse prijzen. ‘TOM’ ging op 17 november 2015 in première tijdens het Kendal Mountain Festival in Groot-Brittannië en won de prijs voor beste bergsportfilm. Een paar dagen later won de film de juryprijzen van het Bansko filmfestival in Bulgarije.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu