De toekomst van het Hemelrijk

Jaar: 2021

Regisseur: John Rouvroye

Duur: 73 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Engels

5 november 2021 - 19:00

Als hij uitkeek over zijn boerderij en weides in het Zuid-Limburgse Ransdaal, zei de vader van Jos Soogelee: ‘Kijk, dit is mijn hemelrijk’. Jos nam het bedrijf na enig wikken en wegen over en gaf het zijn huidige ‘hemelse’ vorm en omvang: enkele tientallen vleeskoeien en daarbij een ecologische kerstbomenkwekerij. Belangrijk voor hem is dat hij slechts zo veel produceert als hij zelf kan verkopen. De lijn met de klanten is kort.

Maar wie wil in tijden van steeds grootschaligere landbouw het bedrijf overnemen, vraagt Soogelee zich af. Hij wil dat de schaal en het hemelse landschap in stand blijven. Of is zijn aanpak wellicht het antwoord op de huidige problemen in de landbouw?

De Maastrichtse regisseur John Rouvroye kreeg van Soogelee de vrije hand. Hij filmde het werk op de boerderij en de geboorte van een kalf, hij zat aan tafel bij gesprekken met kandidaat-opvolgers en ving bovenal treffend het feeërieke licht in de stallen en op de weilanden.

 

Deze film wordt in één blok direct na de Award Show vertoond.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu