To the hills & back

Jaar: 2022

Regisseur: Mike Quigley

Duur: 46'

Taal: Engels

1 november 2023 - 18:00

* NEDERLANDSE PREMIÈRE *  In een afgelegen hut in het achterland met op de achtergrond de magnifieke Canadese Rockies ontmoeten een ervaren berggids en zijn dochter elkaar en reflecteren ze op hun leven in de bergen. Haar familie draagt ​​de erfenis van de berggidsen met zich mee en deelt de geschiedenis van degenen die zijn gekomen en gegaan, sommigen te vroeg.

Er zijn al lawine-ongelukken gebeurd in de bergen sinds de eerste mensen er naartoe liepen. De film leert ons veel over de ontwikkeling van de wintersport. Hij neemt ons mee van de vroege pioniers naar de liefhebbers van nu. De focus van de film ligt echter op de verhalen en het lot van mensen wier leven is beïnvloed door ingrijpende gebeurtenissen. Ze hebben dierbaren verloren of zijn zelf betrokken bij een ongeval.

Veel van deze verhalen hebben opvallende overeenkomsten waar we van kunnen leren. Over ongelukkige fouten, veelvoorkomende valkuilen en beslissende momenten waarop het de verkeerde kant op ging. Deze film laat op aangrijpende wijze zien dat de schoonheid van de bergen altijd gepaard gaat met gevaren en risico’s.

Deze film wordt in één blok vertoond met Check your Risk. Tussen de beide filmvertoningen is er een (Duitstalig) podiumgesprek over Risico’s in de bergen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu