The White Maze

Jaar: 2016

Regisseur: Matthias Mayr

Duur: 52 minuten

Taal: Engels, Russisch

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Freeriders Matthias Haunholder en Matthias Mayr dromen ervan te skiën op de Gora Pobeda in Oost-Siberië. Een steile, vreselijk afgelegen top in een berggebied dat groter is dan de Alpen, en bovendien het koudste woongebied dat er bestaat. In de extreme kou vinden zij een betoverend landschap dat niet eerder is gefilmd.

Een jaar plannen en zoeken voor je eigen ‘mission impossible’. ‘When it’s too cold, too difficult, too far away, then we are right.’ Het is de droom van freeriders Matthias Haunholder en Matthias Mayr om van de Gora Pobeda in het Tsjerskigebergte in Oost-Siberië te skiën. Zij zagen de berg voor het eerst vanuit het vliegtuig. Het leek een enorm wit doolhof. Zonder routes. Gora Pobeda staat bekend als een moeilijk te beklimmen berg. Hij is steil en stenig met een top vol ijs, en ligt vreselijk afgelegen in een bergebied dat groter is dan de Alpen. De dichtstbijzijnde weg is 350km. verderop en de helikopterlandplaats 1.300km. Bovendien is dit het koudste woongebied dat er is: -68C!
De avonturiers ontdekken een enorme culturele verscheidenheid in Oost-Siberië: goudzoekersoorden en voormalige kolchozen naast een schilderachtig nomadenleven. Het contrast tussen de extreme kou en de betoverende schoonheid van het landschap kon niet groter zijn. Vergis je niet, ‘The White Maze’ is een echte ski-film, die door de prachtige beelden van het tot nu toe onbekende landschap en de exotische karakters indruk maakt. ‘The White Maze’ ging in oktober in Salzburg in première en behoort tot de official selection van verschillende bekende internationale bergfilmfestivals.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu