The Race of my Life (skateboarder vs. paraglider)

Jaar: 2016

Regisseur: Benjamin Jordan

Duur: 8 minuten

Taal: Engels

Als je van adrenaline, skateboarden of downhill racen houdt, is dit een film voor jou. In deze korte film daagt kampioen downhill skateboarden, Patrick Switzer, paraglider Benjamin Jordan uit voor een duel. Wie zal er winnen?

In deze korte film daagt kampioen downhill skateboarden, Patrick Switzer, paraglider Benjamin Jordan uit voor een duel. Wie zal er winnen?

De Canadese fotograaf Benjamin Jordan stond bekend om zijn unieke stijl van advertentie- en modefotografie. Tijdens een skateboardvakantie dwars door Canada ontdekte hij een passie voor film. Zijn eerste film was een documentaire van zijn eigen recordbrekende reis over Canada in een aangedreven paraglider, ‘A Canadian Dream’ (2010). Sindsdien gebruikt hij film om de dromen van anderen te realiseren. Zijn documentaire ‘The Boy Who Flies’ (2013) over de eerste paraglider uit Malawi, won diverse prijzen. ‘The Race of my Life’ filmde hij samen met Patrick Switzer. Met hun adembenemende beelden van deze nek-aan-nekrace – deels gefilmd met selfiestick – zetten zij een nieuwe norm voor het genre.

De film is gemaakt op de Maryhill Loops Road in de Amerikaanse staat Washington. Samuel Hill liet deze weg door de heuvels in 1911 aanleggen om een Quaker gemeenschap te vestigen. Het was de eerste geasfalteerde weg in Washington. Het ontwerp met zijn haarspeldbochten werd nog vaak gekopieerd. De weg is alleen toegankelijk voor langzaam verkeer en wordt beheerd door een museum. Jaarlijks vinden hier internationale downhill skateboarding en streetluge kampioenschappen plaats.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu