The Porter – The untold story at Everest

Jaar: 2020

Regisseur: Nathaniel Menninger

Duur: 55 minuten

Taal: Nepalees

Ondertiteling: Engels

Even lijkt het of Nathan Menninger de zoveelste toerist is die de trekking naar het Everest Base Camp in Nepal wil maken. Maar al snel blijkt dat hij Nepalees spreekt en volstrekt andere bedoelingen heeft. Hij toont de achterkant van de trekkingbusiness die de gemiddelde toerist nooit te zien krijgt door dagenlang te leven met dragers. Wie ooit een trekking heeft gemaakt of dit van plan is te doen, moet deze film dan ook gezien hebben.

Menninger gaat erg ver in zijn onderneming: hij slaapt tussen de dragers op de grond, eet met hen in smoezelige keukentjes, doucht zich dagenlang niet en draagt ook tientallen kilo’s met de kenmerkende band (de namlo) op zijn voorhoofd. In gesprekken met de andere dragers krijgt de kijker een redelijk compleet beeld van hun harde bestaan. Uiteraard komt ook de belabberde betaling en de onmisbare, maar vaak zo onzekere fooi ter sprake…

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu