The Pathan Project

Jaar: 2019

Regisseur: Guillaume Broust

Duur: 43'

Taal: Engels, Frans, Spaans, Pathaans

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Een ongerept bergmassief in een afgelegen uithoek van Pakistan, waar ruimtetijd niets betekent. Een van de laatste bergketens ter wereld waar nog nooit een mens heeft geklommen. Prachtige big walls die erom vragen bedwongen te worden. Een gelegenheidsteam met twee Belgen, een Fransman en een Argentijn maakt met deze ingrediënten een verrassende expeditie, vol muziek en humor.

Al op hun eerste dag in het basiskamp klimmen Nicolas Favresse, Jean-Louis Wertz, Mathieu Maynadier en Carlitos Molina de berggeiten (6b) voorbij. Zij zijn op een avontuur vol verrassingen, Vlaamse friet en een onverwachte wending. Zelfs een ongeval op 5.500m hoogte kan het plezier niet bederven.

Filmmaker Guillaume Broust heeft deze positieve energie gevangen in een film die hij ‘The Pathan Project’ heeft genoemd, als eerbetoon aan de Pathaanse bevolking van het gebergte. De Fransman maakte al meer dan 200 films over paragliders, klimmers, skiërs en andere bergsporters. Na films voor Ozone en Petzl produceert hij al enige tijd met succes zijn eigen films. Bij de wereldpremière van ‘The Pathan Project’ in april 2019, tijdens het bergfilmfestival Montagne en Scène in Parijs won de film meteen de publieksprijs.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu