The Map against the World

Jaar: 2016

Regisseur: Kang Woo-Suk

Duur: 129'

Taal: Koreaans

Ondertiteling: Engels

2 november 2019 - 21:00

In een tijd dat er nog geen echte landkaarten waren, werkt Kim Jeong-Ho aan de Daedongyeojido, de Grote Kaart van het Oostelijke Land. Omdat zijn vader verdwaalde en om het leven kwam door een onbetrouwbare plattegrond, wordt een betrouwbare kaart Jeong-Ho’s levenstaak.

Jeong-Ho laat zijn vrienden en zelfs zijn dochter Sunsil achter, om het land te doorkruisen om alle bergen, bakens en steden in kaart te brengen. ‘De gekke kaartenmaker’ wordt hij door dorpsgenoten genoemd. Het ministerie en het koningshuis hebben echter veel interesse in de kaart en proberen beide als eerste de kaart van Jeong-Ho in handen te krijgen. Jeong-Ho heeft er alles voor over om de kaart zelf te kunnen publiceren, zodat iedereen hem kan gebruiken.

Kaartenmaker Kim Jeong-Ho heeft echt bestaan. Hij publiceerde zijn kaarten onder de naam Gosanja, dat Koreaans is voor ‘man van de oude berg’. Van de Daedongyeojido zijn elf deelkaarten teruggevonden; het zijn topstukken in het nationaal museum. In 2009 schreef Park Bum-Shin het boek ‘Gosanja’, dat nu verfilmd is door Kang Woo-Suk, met naast Seung-Won ook het Koreaanse landschap in de hoofdrol. Kang is de belangrijkste filmproducent van Zuid-Korea en ook een succesvol regisseur. ‘The Map against the World’ is zijn eerste historische film.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu