The Legend of Goldhorn

Jaar: 2022

Regisseur: Lea Vučko

Duur: 13'

Taal: nvt

31 oktober 2023 - 20:00

4 november 2023 - 15:30

* NEDERLANDSE PREMIÈRE * Een jager zoekt troost in de bergen als zijn geliefde een ander heeft. Zijn schaduwkant groeit door zijn wanhoop en zet hem aan de mythische Goldhorn te vinden. In stralende kleuren en originele klanken komt deze duistere Sloveense legende tot leven.

Een legende uit de Julische Alpen waar zij opgroeide, inspireerde regisseur Lea Vučko voor haar debuutfilm. Het verhaal over liefde en hebzucht van dit oude volksverhaal is van alle tijden. De animatiefilm schetst in stijl die aan Van Gogh doet denken een tijd waarin de mens, de natuur en het bovennatuurlijke nauw verbonden waren. Ultraviolet en infrarood bestaan wel, maar we kunnen het niet zien. Net als duistere gevoelens.

De prachtige film won terecht prijzen voor de beste animatie op het Sloveense filmfestival en het filmfestival van Nepal.

Op dinsdag 31 oktober wordt deze film in HUB.Kerkrade vertoond als ‘voorprogramma’ van de openingsvoorstelling White Out.

Op zaterdag 4 november wordt deze film in de Apollo Kino vertoond in één blok met My Phantom en No Dogs or Italians allowed.

In de bibliotheek van HUB.Kerkrade zijn tijdens het festival de originele tekeningen te bewonderen die Lea Vučko voor deze animatiefilm maakte. Sommige tekeningen kunnen daar bovendien met behulp van Augmented Reality tot leven gewekt worden.

Lees meer over Expositie The Legend of Goldhorn

Regisseur Lea Vučko

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu