The Last Mountain

Jaar: 2021

Regisseur: Chris Terrill

Duur: 107'

Taal: Engels

Ondertiteling: Engels

6 november 2022 - 17:00

Wie de film TOM (2015) heeft gezien maakte kennis met de uiterst gedreven, jonge klimmer Tom Ballard, de zoon van de beroemde Engelse bergbeklimster Alison Hargreaves, die in 1995 om het leven kwam op de K2. In welke mate hij belast werd door dit verleden kon je alleen maar vermoeden, maar uiteindelijk vond ook hij de dood in 2019 op nog geen 200 kilometer van het ijzige graf van zijn moeder.

In The Last Mountain volgen we Alisons dochter Kate op reis om afscheid te nemen van haar broer op de Nanga Parbat. Aan de hand van archiefbeelden uit 1995 en Toms eigen buitengewone opnamen, gemaakt tot in de laatste dagen voor zijn dood, onderzoekt de film wat Tom ertoe bewoog om door te gaan met de beklimming, nadat twee andere expeditieleden waren omgekeerd. Puttend uit een intiem familiearchief vertelt deze documentaire het onvergetelijke verhaal van een familie die leefde en bereid was te sterven voor de liefde voor het beklimmen van ‘s werelds hoogste pieken. Wat is het dat mensen drijft om zichzelf uit te dagen in de meest woeste en meedogenloze omstandigheden?

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu