The flying Dog

Jaar: 2018

Regisseur: Johannes Hogebrink

Duur: 1 h 18'

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Engels

2 november 2019 - 15:00

Johannes Hogebrink is een man met een missie. Hij wil zijn uit Bosnië geredde straathond Chayka leren vliegen. Indachtig de eerste hond in de ruimte, de Russische Laika, moet Chayka de eerste hond worden die binnen de dampkring aan de zwaartekracht ontsnapt.

Chayka, die een eigen stem krijgt door filmmaker Frans Bromet, doet vele harten smelten, maar wat hij niet doet is zich overgeven aan de grillen van zijn baas. Met een zelfgebouwd vliegend gestel komt hij weliswaar even van de grond, maar als in de Alpen het echte werk wacht, geeft Chayka niet thuis. Bij een hondenfluisteraar in Oostenrijk leert Johannes dat Chayka veel te bang is om de hoofdrol in zijn droom te spelen. Innemend is de interactie tussen de baas en zijn hond. Maar gaat hij niet te ver?
De onderneming van Hogebrink is bizar. Als alle pogingen voorgoed lijken te stranden, geeft de Nederlandse regisseur zich gewonnen. Of toch niet?

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu