The fine Line to Eiger

Jaar: 2021

Regisseur: Matthias Lüscher

Duur: 33'

Taal: Zwitserduits

Ondertiteling: Duits

2 november 2022 - 18:00

De Eiger (net geen 4.000 m) is een van de meest beruchte toppen van de Alpen. De noordwand oefent een enorme aantrekkingskracht uit op klimmers wereldwijd. De allereerste beklimming in 1921 liep via de Mittellegigraat. Filmmaker en reporter Matthias Lüscher heeft eerder de Matterhorn beklommen, dus de Eiger zou ook moeten lukken, hoopt hij.

Lüscher is geen ervaren klimmer, dus heeft hij afgesproken met berggids Laura Bomio om hem veilig over de smalle graat te gidsen. De cameraman heeft zijn eigen gids bij zich. Dit levert een prachtige registratie op met soms adembenemende beelden van de spannende route over de Mittellegigraad naar de top van de Eiger.

De route over de graat is niet voor watjes. Prachtig uitzicht, maar links en rechts gaat het minstens duizend meter steil naar beneden. Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar er blijft altijd ‘restrisico’, vertelt Laura Bomio. Zij is de eerste vrouwelijke berggids van Grindelwald. Haar gasten hebben altijd hun doel gehaald. Al was het een keer kantje boord op de smalle graad.

Lees ook de recensie van deze film en ons festival door Paul Rübsaam van InDeBioscoop.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu