The Citadel

Jaar: 2015

Regisseur: Alistair Lee

Duur: 55 minuten

De eerste bergfilm in ultrahoge 4k-resolutie, over een indrukwekkende eerste beklimming: deze spectaculaire film mag je niet missen! Op een manier die je niet eerder hebt meegemaakt, volgen we de Britse alpinisten Matt Helliker en Jon Bracey tijdens hun voorbereiding en beklimming van de gevaarlijke, verafgelegen Citadel in Alaska.

Bijna niemand gaat klimmen in de Neacola-bergen in de verste uithoek van de Great Alaskan Range. Het is verafgelegen, de weersomstandigheden zijn slecht en er zijn geen echte hoge toppen. De 3.000m. hoge ‘Citadel’ ligt in deze ongerepte bergen en staat lokaal bekend als ‘de berggod’. Het is een prachtige top, maar dodelijk door het verraderlijke weer en grote lawinegevaar.

Het ervaren Britse klimduo Matt Helliker en Jon Bracey wil de Citadel beklimmen via de indrukwekkende 1.200m. lange noordwestwand. Bovendien willen ze deze eerste beklimming samen met de prijswinnende filmmaker Alistair Lee vastleggen op een manier die nooit eerder is vertoond: volledig in 4k-resolutie. Gedreven door een passie voor ongebaande paden willen de drie mannen de grenzen zo ver mogelijk verleggen, van zichzelf en van bergfilm. Met schitterende beelden van de berg en van de uitdagingen van de klimmers geeft de film een indrukwekkend beeld van het alpinisme. Ondanks de visuele vernieuwing ontkomt de film niet aan het oude klimmersdilemma: wat is het belangrijkst?

Alistair Lee combineert fotografie met filmproducties. Hij is gespecialiseerd in avontuurlijke bergfilms, waarin de leefwereld van bergbeklimmers voelbaar is. Zijn films wonnen vele prijzen en zijn te zien geweest via Discovery Channel en National Geographic.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu