The A.O.

Jaar: 2018

Regisseur: Jochen Schmoll

Duur: 25'

Taal: Engels

Ondertiteling: Engels

31 oktober 2019 - 20:15

2 november 2019 - 13:00

Adam Ondra is een van de meest succesvolle en veelzijdige sportklimmers die er zijn. Van gladde bergwanden tot verweerde overhangen, de Tsjechische klimmer kan het allemaal.

Bij Ondra’s eerste bezoek aan Yosemite Nationaal Park beklom hij de Dawn Wall (914m) – die van de films ‘The Dawn Wall’ en ‘Free Solo’ – op El Capitan in acht dagen. Adam is een van de drie klimmers ter wereld die op het hoogste moeilijkheidsniveau klimmen. Tijdens een klimexpeditie in de Hanshelleren grotten bij Flatanger in Noorwegen, zag hij een route die een nieuwe moeilijkheidsgraad zou betekenen. De route liet hem niet meer los.

Filmmaker Jochen Schmoll laat in deze documentaire zien dat klimmen voor Adam meer is dan kracht en uithoudingsvermogen. Hij volgt Adam tijdens zijn jarenlange voorbereiding op een route, die als het nieuwe niveau 9c is erkend: Silence. Onderdeel daarvan is het geblinddoekt beklimmen van een 8a-route.

Jochen Schmoll begon als cameraman. Zijn eerste eigen documentaire maakte hij in 1996, over Robert Jasper, die nu te zien is in ‘Allein’. De Duitser werkte voor Duitse, Franse en Japanse televisie en maakte diverse documentaires. Vorig jaar was zijn expeditiefilm ‘Into twin Galaxies’ te zien bij het DMFF.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu