Tarfala

Jaar: 2016

Regisseur: Johannes Östergård

Duur: 27'

Taal: Zweeds

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Hoe ziet een zoektocht naar geluk eruit, als een leven niet gedeeld wordt met vrienden en geliefden? Ver boven de Poolcirkel, in het Noorden van Zweden, zorgt een man in zijn eentje voor een afgelegen berghut. Alleen, maar niet eenzaam. Want eenzaam, dat zijn de mensen in de stad.

In het verre Noorden voorbij de Poolcirkel, dichtbij de hoogste berg van Zweden, zorgt één oude man voor een afgelegen berghut: Lars. Hij heeft bewust voor dit leven gekozen. Vrij van verplichtingen en dagelijkse routines heeft hij zich teruggetrokken in een prachtig weids sneeuwlandschap. Omgeven door ijskoude, arctische winterstormen, vindt hij rust en accepteert hij zijn leven zoals het is. Een uitgelezen kans voor een documentairemaker die wil onderzoeken of je geluk kunt vinden, als je je leven niet kunt delen met vrienden en geliefden.
De Duitse regisseur Johannes Östergård groeide op in een klein dorpje in het Westen van Finland. Bewegend beeld is zijn passie van kleins af aan. Hij studeerde aan de filmacademie van München en maakte sindsdien diverse producties. Toen hij voor een van zijn producties in de Tarfala Vallei in Zweden was, moest hij met zijn team een schuilplaats gaan zoeken omdat er een flinke sneeuwstorm naderde. De dichtstbijzijnde hut was de berghut van Lars. Zij raakten in gesprek en zo ontstond het idee om een film te maken over deze bijzondere man. Dat werd ‘Tarfala’.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu