Tanna

Jaar: 2015

Regisseur: Martin Butler en Bentley Dean

Duur: 105 minuten

Romantisch drama bij het DMFF in een waargebeurd verhaal uit de geschiedenis van de Yakel, een stam op het vulkanische eiland Tanna in de Stille Oceaan. Een jong stelletje kiest voor de liefde en riskeert daarmee een stammenoorlog. Bij de wereldpremière in Venetië won ‘Tanna’ de Publieksprijs en Beste Cinematografie.

Een verhaal over twee geliefden die alles op het spel zetten, is vaker verteld. Maar deze film – de eerste die volledig is opgenomen op locatie in Vanuatu, een land in het zuiden van de Stille Oceaan – is toch anders. Tijdens een verblijf bij de Yakel hoorden de regisseurs over een dertig jaar oud drama. In nauwe samenwerking met de Yakel vertaalden zij het liefdesverhaal met de traditionele levenswijze van de stam naar een filmscript, met een hoofdrol voor de bewoners zelf.

De mooie jonge Wawa is verliefd op Dain, zoon van het stamhoofd. De kans is klein dat hun relatie kan opbloeien, omdat huwelijken bij de Yakel gewoonlijk door de ouderen gearrangeerd worden. Als bij vredesbesprekingen na een stammenconflict wordt afgesproken dat Wawa gaat trouwen met een Imedin-man, vluchten Wawa en Dain.

De fascinerende tradities van de Yakel en Imedin op het bosrijke vulkanische eiland Tanna geven een bijzondere dimensie aan het universele liefdesverhaal. De vraag die onbeantwoord blijft – mag je voor ‘echte liefde’ het leven van anderen op het spel zetten – kent dan ook geen eenduidig antwoord. De film combineert schitterende beelden van weelderige bossen, ongerepte stranden en de kale zwarte aarde bij de vulkaan met prachtige filmmuziek.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu