Sunakali

Jaar: 2013

Regisseur: Bhojraj Bhat

Duur: 50 minuten

Ondertiteling: Engels

‘Sunakali’ is een mooie documentaire over een groepje meisjes uit een afgelegen bergdorpje in Nepal dat na stiekeme potjes voetbal ineens hun school mag vertegenwoordigen en dan kans maakt op het voetbalkampioenschap.

‘Sunakali’ is een prijswinnende documentaire over een meisjesvoetbalteam in een van de minst ontwikkelde gebieden van Nepal. Tegen de achtergrond van het prachtige, ruige berglandschap volgt de film Sunakali en haar voetbalteam tijdens hun voorbereiding op het landelijke kampioenschap. Na stiekeme potjes voetbal op een besneeuwde weide mag het meisjesteam hun school officieel vertegenwoordigen. Door het voetbal weten de meisjes de bestaande beeldvorming over vrouwen in Nepal razendsnel te veranderen.

Het is de debuutfilm van politiek journalist Bhojrat Bhat. Met deze film wil hij aandacht vragen voor educatie en vrouwenrechten. Sindsdien werkt hij met diverse internationale partners aan nieuwe producties over opstand, veiligheid en conflicthantering. Zo maakte hij voor de Franse televisie een documentaire over de werkomstandigheden in aanloop naar het WK voetbal in Qatar in 2022, ‘The convicts of the world cup’.

Sunakali is te zien tijdens de DMFF SPECIAL: “Voetballen in bergdorpen”

Zondag 6 maart
Cuba Libre, Bergdorpje Vijlen
Gratis toegang
FILMProgramma:
– ‘Sunakali’ (2014)
– ‘The Other Final’ (2003)

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu