Structures

Jaar: 2017

Regisseur: Hanno Mackowitz

Duur: 12'

Taal: Engels

2 november 2019 - 19:00

‘Structures’ laat zoals de naam doet vermoeden, zien hoe skiliften een onverwachte geometrische vorm kunnen aannemen, afhankelijk van het perspectief. Een eenzame skiër is als een kunstenaar die prachtige lijnen in de witte sneeuw tekent. Welke sporen laten we achter in de natuur en wat zegt dat over ons?

In deze korte arthousefilm draait het om de sporen die de mens in het landschap achterlaat. De Oostenrijkse regisseur Hanno Mackowitz plaatst de subtiele lijnen van wereldkampioene freeride-skiën Lorraine Huber naast de opvallende belijning van de bergstations, skiliften en wegen van Arlberg. Dit grootste aaneengesloten en meest populaire skigebied van Oostenrijk blijft groeien en steeds meer skiërs willen het liefst van de gebaande paden af. Het landschap voedt de ‘economy of desire’.

Filmmaker Hanno Mackowitz is geboren en getogen in Vorarlberg. Hij heeft afgelopen jaren skikampioene Lorraine Huber gevolgd, die het skigebied van Arlberg als geen ander kent. Zij staat bekend als een van de sterkste en meest ervaren skiërs ter wereld. Zij neemt al vele jaren deel aan de Freeride World Tour en valt regelmatig in de prijzen. Mackowitz vangt de perfecte bewegingen van Huber in zeer fraaie zwart-witbeelden.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu