Streif – One Hell of a Ride

Jaar: 2014

Regisseur: Gerald Salmina

Duur: 99 minuten

Taal: Duits, Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Deze actiefilm vol sneeuw, passie en testosteron over de 75ste editie van de Hahnenkammafdaling in Kitzbühel geeft je vleugels. Een jaar voorbereiding wordt in anderhalf uur samengevat, wat zorgt voor spanning, drama en vooral veel spectaculaire actie.

De jaarlijkse Hahnenkammafdaling in Kitzbühel in Tirol is legendarisch. Nergens kent skiën zoveel passie. Iedereen leeft intens naar de wedstrijd toe. Niemand wil de afdaling – de Streif – missen. Het is de moeilijkste en gevaarlijkste afdaling ter wereld. Deze film laat je de spanning en sensatie van dit ultieme wintersportevenement van dichtbij beleven.

De film volgt de voorbereidingen door de Kitzbüheler Ski Club. Ook vijf van de beste skiërs ter wereld worden thuis en tijdens de training gevolgd, waaronder Aksel Lund Svindal en Erik Guay. Historische beelden illustreren de legendes waarmee de wedstrijd is omgeven. Als de Streif dichterbij komt, stijgt de spanning. Door onverwacht mooi weer is het tot het laatste moment onzeker of de 75ste editie kan plaatsvinden.

Autodidact Gerald Salmina toont in zijn films niet alleen de adembenemende prestaties van extreemsporters, maar ook wat hen beweegt om steeds grenzen te verleggen. Met zijn ervaring als buitensporter, producent, regisseur en schrijver maakt Gerald onbereikbare plaatsen en situaties toegankelijk voor gewone mensen. Veel scenes in zijn films zijn nooit meer te herhalen en moeten in één keer goed vastgelegd worden. Met ervaring en de nieuwste cameratechnologie en -techniek laat hij nu de Streif zien zoals we die nooit gezien hebben.

Zelf de Streif afdalen? Dat kan hier >

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu