Still Alive – Das Drama am Mount Kenya

Jaar: 2018

Regisseur: Reinhold Messner

Duur: 88 minuten

Taal: Duits

Ondertiteling: geen

Eerste bergfilm van Reinhold Messner als regisseur over een spectaculaire reddingsoperatie op Mount Kenia in 1970.

We schrijven 5 september 1970 als de jonge arts en klimmer Gert Judmaier uit Tirol bij de beklimming van de 5199 hoge Mount Kenia dertig meter naar beneden valt. Daarbij loopt hij een open breuk in zijn onderbeen op. In die tijd zo goed als zeker een doodvonnis…

Judmaiers klimpartner Oswald Ölz probeert desondanks ter plekke een reddingsactie op touw te zetten. Vanwege de omstandigheden op de tweede hoogste berg van Afrika in die tijd mislukt de operatie. Zes dagen na het ongeluk haasten reddingswerkers uit Tiroler zich van Innsbruck naar Kenia. Ze willen het onmogelijke voor elkaar krijgen in wat de eerste intercontinentale bergreddingsoperatie wordt.

 

Eerste film van Reinhold Messner als regisseur

De meester van het alpinisme Reinhold Messner heeft uit dit drama op Mount Kenia samen met de Servus TV-serie ‘Bergwelten’ een spannende en aangrijpende documentaire gemaakt. In Messners regiedebuut treden de Tiroler alpinisten Hansjörg en Vitus Auer op als hoofdrolspelers. Ze demonstreren niet alleen hun excellente klimkwaliteiten maar ook hun grote acteurtalent.

Voor Reinhold Messner stijgt deze film boven het genre bergdocumentaire uit: ,,Still Alive is voor mij slechts in tweede instantie een bergfilm. De film is op de eerste plaats een  meevoelende documentaire over kameraadschap, liefde, vriendschap, leven en dood.”

 

Zondag 18 maart 2018

14.00 uur

Apollo Kino&Bar

Aken

 

Tickets via Apollo Kino&BAR

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu