Sous les ailes de l’hippocampe

Jaar: 2014

Regisseur: François Suchel

Duur: 87 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première
Nadat hij de wereld over was gevlogen zonder hem echt te zien, besloot piloot François Suchel de vliegroute Guangzhou-Parijs te fietsen. Hij wilde weten wat hij boven in de lucht miste aan geuren, smaken en talen beneden. Zijn reis en de bijzondere plekken en mensen die hij tegenkwam heeft hij vastgelegd op film.

Nederlandse première
De hele wereld overgevlogen zonder ooit iets te zien: een piloot op een lijndienst leeft in een cocon. Hij ziet de schoonheid van de aarde en de lelijke ingrepen van de mens, maar wel vanaf 12.000 meter hoogte. Tijdens tussenstops verblijft hij in hotels, beschermd tegen cultuurshocks en de wisselvalligheden van het klimaat. Bij François Suchel ontstaat het verlangen te proeven van de geuren, smaken en talen beneden, op de grond. Hij wil zien en voelen wat hij mist als hij van Parijs naar Guangzhou vliegt. Hij besluit daarom de terugreis per fiets af te leggen, uitgerust met een camera, navigatie en mobiele telefoon.
Zijn film is een verslag van een geografische en een persoonlijke reis. Sms-berichten geven een inkijkje in het contact met zijn gezin dat hem acht maanden moet missen. Suchel volgt onderweg zo goed mogelijk de vliegroute en komt mooie plaatsen en bijzondere mensen tegen, en natuurlijk zichzelf. Angst en hoop, pijn en plezier, pech en hulp, hij ervaart het van dichtbij. Waar hij zich aan het begin van zijn reis afvraagt of iemand op weg gaat, omdat hij nooit heeft gereisd of omdat hij al vaak is gegaan, leert hij onderweg van China naar Frankrijk thuis te komen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu