Songs of the Water Spirits

Jaar: 2021

Regisseur: Nicolò Bongiorno

Duur: 100 minuten

Taal: Ladkhi, Engels

Ondertiteling: Engels

*** Winnaar van de DAV Climate Award 2021 ***

“Wij zien en voelen hierboven in de Himalaya de gevolgen van wat jullie in de grote steden en in het westen hebben veroorzaakt.” Onder dat motto maakt de bevolking van het schilderachtige Indiase Ladakh zich grote zorgen over de gevolgen van toerisme en klimaatverandering.

De Italiaan Nicolò Bongiorno, zoon van Italië’s bekendste showmaster Mike ‘Allegria’ Bongiorno, volgt enkele Ladakhi in een veelzijdige en afwisselende film en brengt hun engagement op een originele manier tot uitdrukking. De een verzet zich tegen de jaarlijkse autorally van rijke Indiërs, de ander is trots op ‘onze eigen privé-gletsjer’, een derde maakt mensen bewust met documentaires. Een Franse Tibetoloog ziet daarbovenop ook nog de taal eroderen.

Bongiorno heeft Tibet en de Himalaya altijd gezien als gebieden waar weerstand wordt geboden tegen de excessen van de moderne tijd. Maar hij raakte ontluisterd toen hij zag dat de problemen van onze moderne maatschappij hier minstens zo hard opduiken. Is dit werkelijk het einde van deze magische en mystieke droomwereld, vraagt de Italiaan zich af, of kunnen de visionaire breinen die hij in de film volgt het tij keren?

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu